Uhićen manijak koji je napadao žene po Splitu

Uhićen manijak koji je napadao žene po Splitu
Splićanke mogu odahnuti, napokon je uhićen manijak iz Spinuta i sa Skalica! Uhićen je 35-godišnji hrvatski državljanin. Nad njim je dovršena obrada zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sumnjiči ga se da je u Splitu u studenom 2016. godine, te 17. siječnja 2017. na području Spinuta i Skalica u Splitu počinio prekršaj na štetu četiri ženske osobe.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odveden je u Prekršajni sud. Događaj od 13. siječnja 2017. godine i dalje se istražuje.

Uhićeni se sumnjiči za točno četiri slučaja (za sada): tri koja su počinjena u razmaku od nekoliko sati 21. studenog te posljednji od prije tri dana, 17. siječnja.

Prošle godine je napao ženu u Teslinoj, potom još iste večeri drugu ženu nedaleko od prve lokacije, da bi iza ponoći fizički nasrnuo u Zrinsko-frankopanskoj na treću ženu. Posljednji incident je prijavljen tek naknadno, u utorak je žena primijetila da je muškarac prati no uspjela mu je pobjeći, odnosno stigla je ulaza u svoju zgradu na Skalicama. Kako doznajemo, 35-godišnjak se ne sumnjiči za slučaj napada od 13. siječnja koji se dogodio na predjelu Dobri, nedaleko Perivoja, kao ni za ranije slučajeve poput napada na biciklistkinje.

Uz optužni prijedlog zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja na javnom mjestu kojim vrijeđa građane ili narušava njihov mir, priveden je na Prekršajni sud u Splitu tijekom večernjih sati. Moguća sankcija je i do 30 dana zatvora te novčana kazna od 50 do 350 DEM (zakon nije išao ukorak s vremenom po pitanju valute), no pitanje je još ubrojivosti osumnjičenog. Doznajemo naime i kako je posjetio psihijatriju splitske bolnice, no unatoč sumnji u zdravstvene probleme, nije bila potrebna njegova hospitalizacija...

dalmacijanews.hr