Udaj se za mene ili ću te zaklati

madonna, udaju, prijetnja smrću, prijetnje, prijetnja, ozbiljne prijetnje
Polovicom rujna obilježila se 21-godišnjica smrti glazbenika Tupaca Shakura, koji je podlegao zadobivenim ozljedama nakon što je nepoznati počinitelj propucao automobil kojim se vozio.

Ostao mu metak u jeziku

S kolegom i prijateljem, producentom Sugeom Knightom, vozio se prema lasvegaškom Clubu 662 nakon što su pogledali boksački meč Mikea Tysona i Brucea Seldona. I dok je Shakur pogođen u prsa, ruku i bedro, Knighta je fragment metka pogodio u glavu. On je preživio te tvrdi da nije Tupac bio meta, nego on i da se iz svega kriju njegova bivša supruga Sharitha Knight i Thaddeus Culpepper, bivši šef osiguranja njegove izdavačke kuće Death Row.

Reper Curtis Jackson, poznatiji kao 50 Cent, također je 2000. preživio atentat, a dio metka i danas mu je u jeziku zbog čega je promijenio način govora i repanja. Sjedio je u prijateljevu automobilu ispred kuće svoje bake u New Yorku kad se u drugom autu navodno dovezao Darryl Hommo Baum i počeo pucati. Pogodio je glazbenika u ruku, šaku, kuk, obje noge, prsa i lijevi obraz. No nemaju samo američki reperi problema s pokušajima ubojstva.

Islandska pjevačica Björk bila je žrtva psihotičnog obožavatelja Ricarda Lópeza koji je pisao dnevnik koliko je obožava i želi da ga ona prihvati. Pisani dnevnik imao je 803 stranice i u njemu se Björk spominje 408 puta, a o maštarijama je vodio zabilješke u obliku videodnevnika. Početkom 1996. pisalo se da je Björk u vezi s glazbenikom Goldiejem, što je Lópeza naljutilo, a pogotovo ga je razbjesnilo što je u vezi s crncem. Odlučio ju je kazniti i na 11 videokaseta sam sa sobom raspravlja o svojoj ljubavi i osveti.

"Jednostavno je, moram je ubiti. Moram joj poslati paket, poslat ću je u pakao..." dio je izlaganja koje govori u kameru, a 12. rujna 1996. snimio je posljednji video, opsovao je pjevačicu u kameru te si pucao u usta dok je u pozadini svirao jedan od njezinih albuma.

Otprilike u isto vrijeme Madonnom je postao opsjednut beskućnik Robert Dewey Hoskins koji joj je slao pisma u kojima je opisivao koliko je voli i zašto se mora za njega udati. Kad ni na jedno nije odgovorila, odlučio je provaliti u njezin holivudski dom a kad su se pojavili zaštitari, počeo je vikati da će joj prerezati vrat ako se ne uda za njega.

Pobjegao sa psihijatrije

Madonna nije izlazila iz kuće, a nakon što je postao jako nasilan, jedan od zaštitara upucao ga je. Sud mu je odredio desetogodišnju kaznu zbog uhođenja, napada i prijetnji smrću, a kada je pobjegao iz psihijatrijske ustanove u kojoj je izdržavao kaznu, policija je izdala upozorenje da je opasan te da nagađaju kako bi mogao napasti Halle Berry.

Ponovno je uhićen prije nego što je uspio doći do oskarovke. Britanska glazbenica Joss Stone bila je u svojem domu u ruralnom dijelu Devona kad su se iz Manchestera 13. lipnja 2011. prema njoj zaputili prijatelji Junior Bradshaw i Kevin Liverpool želeći je opljačkati i ubiti. Policija ih je zaustavila i pronašla arsenal oružja i raspisan plan ubojstva!

vecernji list