U ovih se devet poza zaista 'vodi ljubav'...

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
I nema sumnje da neki položaji u vođenju ljubavi omogućavaju višu razinu intimnosti. A kako piše Women's Health, upravo ovih devet poza omogućit će u tjelesnom sjedinjenju ono što većina želi osjetiti - povezanost i ljubav.

1. Žena na vrhu

Kad muškarac leži dolje, a žena je na njemu, za oboje je to, tumače stručnjaci koji se bave odnosima, na neki način "ranjiv odnos". Muškarac mora odustati od kontrole, a žena je potpuno izložena. Takva poza otvara puno prostora za dodire i intimna milovanja, što pojačava emocionalnu povezanost partnera.

2. Drži me

U ovom položaju muškarac drži ženu koja mu je sjela u naručje. S njezinim nogama ovijenim oko njegovih bokova i njenim rukama oko njegovog vrata, ovaj položaj je pogodan za usporavanje pokreta, strastvene poljupce i romantično njihanje, što stvara osjećaj ugode i privrženosti.

3. Misionarski položaj

Misionarski položaj jedan je od najintimnijih položaja u vođenju ljubavi, jer seu lica partnera blizu i gotovo cijela tijela se dodiruju. Kako bi poboljšali učinak, stručnjaci savjetuju da partner primi partnericu za stražnjicu, te svojim nogama obavije njezine.

4. Spooning

Takozvani "spooning" položaj znači da partnerica leži na stomaku, a muškarac je na njoj, ili su bočno namješteni. Iako u ovom slučaju nema kontakta očima, položaj stvara intenzivnu emocionalnu povezanost. Kako savjetuju seksualni treneri, "to je prekrasna pozicija za dodirivanje, stisak ruke, što može biti nevjerojatno intiman čin tijekom seksa". Ovaj položaj se smatra jednim od najboljih položaja za ženski orgazam.

5. Hands-free

Ovdje je riječ o pozi u kojoj muškarac sjedi na sjedalici, a žena je na njemu. Takva pozicija produbljuje intimnost gledanja licem u lice, a prostor je otvoren za beskrajne poljupce, šaputanja, dodire.

6. Lotos

U tzv. "lotos" položaju muškarac sjedi kao da vježba jogu, a partnerica mu sjeda u krilo. Rukama i nogama obuhvaća njegovo tijelo, pri čemu se preporučuju sporiji, senzualniji pokreti. "Budući ste licem uz lice i gledate se cijelo vrijeme, osjećaj povezanosti intenzivno je prisutan" - tumače stručnjaci.

7. Stojeći misionar

Okretanjem misionarske pozicije za 90 stupnjeva, partneri stoje na nogama, cijelo je tijelo u kontaktu. Čak i uz potporu zida iza leđa, partneri su u ovoj poziciji potpora jedno drugom, tjelesno ovise jedno o drugom i to stvara osjećaj podrške i prisnosti.

8. Spori ples

U tom seksualnom položaju, muškarac sjedi naslonjen na ruke smještene iza svog tijela. Partnerica je na njemu, okrenuta licem prema njemu, a noge su joj ispružene naprijed. Ova poza zahtijeva spore, nježne pokrete. "Zbog nemogućnosti da se previše mičete, ovaj položaj stvara električnu emocionalnu intimnost" - stoji u zaključku.

9. High Love

Partnerica leži na rubu kreveta ili druge površine, a partner je ispred nje. U tom činu oboje dijele kontrolu, muškarac upravlja pokretima, a žena ga nogama može udaljavati ili usporavati. Gledaju se u lice, što je uvijek emocionalni plus.

slobodnadalmacija.hr