U 2016. napustilo nas je zvijezda više nego ikada, pogledajte čije smrti su šokirale svijet i ostavile veliku prazninu

šok, godina

George Michael posljednji je u nizu slavnih koji nas je napustio 2016. godine. Veliki glazbenik preminuo je na sam Božić s tek 53 godine života. Zauvijek će ostati upamćen po hitovima kao što su 'Last christmas', 'Fredom', 'Jesus to a child' te brojni drugi.

Jedan od najvećih glazbenika svih vremena, David Bowie, također nas je napustio ove godine. Preminuo je 11. siječnja nakon godinu i pol dana borbe s tumorom. Umro je sa 69 godina, a netom prije smrti izdao je album 'Blackstar'.

Istog mjeseca, tri dana kasnije umro je britanski glumac Alan Rickman koji je bolovao od raka gušterače, a odmah nakon njega napustio nas je i Glenn Frey, pjevač grupe Eagles. On je umro od reumatoidnog artritisa, kolitisa i upale pluća.

8. ožujka umro je Sir George Martin. Imao je 90 godina.

Veliki šok izazvala je smrt legendarnog Princea. Preminuo je 21. travnja, a pronađen je mrtav na svojem imanju. Imao je tek 57 godina.

Glumac Anton Yelchin, kojeg pamtimo po ulozi u 'Zvijezdanim stazama', preminuo je nakon automobilske nesreće, a imao je samo 27 godina. Preminuo je 19. lipnja.

U 83. godini života napustio nas je i glumac Gene Wilder. Umro je krajem kolovoza ove godine.

Pete Burns, poznatiji kao osnivač benda Dead or Alive, umro je od srčanog udara, 25. listopada.

Leonard Cohen, legendarni kanadski glazbenik i pjesnik, poznat kao jedan od najvećih vizionara među umjetnicima svog naraštaja, umro je 11. studenog u 83. godini.

Gitarist britanske rock grupe Status Quo Rick Parfitt umro je u bolnici u Španjolskoj u 68. godini, na sam Badnjak. Pafritt je godinama imao zdravstvenih problema, od ugradnje četverostruke premosnice 1997. do srčanog udara ljetos.

dnevnik.hr