Turiste u Hrvatskoj umjesto vile s bazenom, dočekali bageri

Turiste u Hrvatskoj umjesto vile s bazenom, dočekali bageri

Mislili smo da se ovako nešto može dogoditi samo u filmovima. Bila je to gorka dobrodošlica u zemlju u koju smo svi došli prvi put. Ali zahvaljujući Kasandri i ovoj vili u Krilu Jesenice, sve je puno bolje. Kuća je prekrasna, rekao je Gildas (22).

On je jedan od 12 mladih Francuza, mahom studenata, koji su u nedjelju ujutro trajektom došli na Hvar. Uzeli su prtljagu i pješice se uputili prema vili Felipe koju su rezervirali mjesec dana ranije, piše 24sata.hr. 

Na lokaciji ih je dočekalo gradilište i susjedi koji sliježu ramenima jer, kako su im rekli, oni su već drugi prevareni ovoga ljeta. Prije njih bila je ekipa od šest mladića koja je također tražila vilu na istoj lokaciji.

- U Hrvatsku je došlo nas 12, no nakon ove situacije na Hvaru dvoje naših prijatelja vratilo se kući jer nisu imali novca za drugi smještaj - priča Gildas.

Pokušali su odmah kontaktirati “vlasnika”, no mobitel mu više nije radio. Nisu imali kamo pa su se vratili u Split. U jednom apartmanu proveli su prvu večer, a potom našli novi smještaj.  Idućih deset dana provest će u Villi Hacienda smještenoj u starom selu u Krilu Jesenice. U sklopu vile su dvije kuće i dva bazena. Njihova domaćica Kasandra ustupila im je i unutarnji bazen druge kuće idućih nekoliko dana dok u nju ne dođu drugi gosti.

- Prijateljica mi je javila za mlade Francuze. Ona me je kontaktirala i objasnila mi situaciju. Rekla mi je koliko novca imaju, a to je 3000 eura. Inače je desetodnevni boravak u Villi Hacienda dvostruko više od toga, ali s obzirom na situaciju dali smo im last minute cijenu. Vlasnici vile su Vesna i Goran Tomaš, kojima su prethodni gosti u posljednji tren otkazali baš taj termin, i za sve je ispalo odlično - kaže Kasandra, poznata splitska menadžerica za luksuzne vile i VIP vjenčanja.

- Bili su jako zahvalni što smo im pripremili domjenak i dali im smještaj u pola cijene, ali vidjelo se da su u šoku. Pa nije to mali novac, gotovo 50 tisuća kuna. Dobit će ga natrag, ali svejedno su bili van sebe - dodala je Kasandra.

Vila za koju su francuski turisti mislili da je na Hvaru postoji, ali na Braču i zove se drugačije.

- Netko je ukrao fotografije moje vile, kreirao lažni oglas i stavio hvarsku adresu. Čitali smo o prevarama na internetu, ali ništa slično nismo doživjeli - rekao je šokirani vlasnik vile na Braču.

Turisti su sve prijavili francuskoj policiji. Agencija im je obećala vratiti novac.