Trebate li se nastaviti viđati s osobom zbog koje ne osjećate 'leptiriće u trbuhu'? Evo odgovora!

ljubav, leptirići, odgovor
...i dobar no čak i nakon nekoliko mjeseci viđanja vi ne osjećate' leptiriće u trbuhu' i uzbuđenost zbog te osobe.

Što učiniti u takvim situacijama? Pustiti ga da ode ili nastaviti s viđanjem? Iako će se vjerojatno većina vas opredijeliti za ovo prvo licencirani bračni terapeut David Klowe smatra da je postojanje suprotnih osjećaja prema nekome sasvim normalna stvar u svakoj vezi. -Ambivalentnost je potpuno normalna stvar u romantičnim odnosima. Kada izlazimo s nekime prema kome još nismo razvili nikakve osjećaje još uvijek prolazimo kroz proces unutarnjeg sukoba tj. ambivalencije- kaže Klowe.

Iako se može činiti kontraproduktivno da izlazite s nekim prema kome ne osjećate neke dublje emocije to nije nužno loša stvar sve dok osoba s kojom se nalazite vidi vaš odnos jednako kako ga i vi vidite, smatra psihologinja Ramani Durvasula. -Ne morate u svim romantičnim odnosima osjećati zanos- napominje Durvasula no ističe da je bitno osvijestiti sam sebi razlog zbog kojeg se nalazite s tom osobom. -Ako vam je i jednom i drugom samo do zabave to je sasvim u redu- kaže ona.

Viđate li se s nekim prema kome ne znate ni sami što osjećate to može utjecati i na vaše buduće veze. Naime, kad dođe onaj pravi koji će u vama probuditi emocije vaši osjećaji bit će dublji i dugotrajniji.

Ipak, ako vidite da se tijekom neobaveznih druženja s počinju razvijati emocije ili s vaše ili s njegove strane dobro razmislite o svemu. Budite iskreni i prekinite odnos na vrijeme prije nego što netko ostane povrijeđen.

vecernji list