TOP 7 razloga zašto pucaju veze i brakovi

razvod - svađa
I nijedan prekid nije lagan, nitko ne želi tek tako prekrižiti nešto u što je ulagao dosta vremena, energije, ali i najbitnije - ljubavi. Ali kada "dođe voda do grla", pojave se i uobličeni, konkretni razlozi da jedan od partnera izgovori: Ja više ne mogu!

Ipak, nije sve tako sivo, otpjevao bi Mile iz Hladnog piva, a koliko je situacija crna ili siva zaključite sami.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih pucaju veze i brakovi.

Nekompatibilnost

Koliko smo puta u djetinjstvu čuli: Suprotnosti se privlače? Ali sada bi se toj uzrečici itekako mogli prodrmati temelji. Parovi se češće sve kasnije odlučuju imati djecu pa veze bez djece i lakše pucaju, a ako partneri nemaju iste svjetonazore i vizije zajedničkog života, velika je vjerojatnost da će taj brak, ako nema dovoljno tolerancije i kompromisa, puknuti poput balona od sapunice. "Nepremostive razlike" jedan je od TOP razloga zašto partneri traže razvod.

Loše navike

Na početku veze ništa nije "sivo", sve je ružičasto. I rekli bismo, gledamo svijet kroz ružičaste naočale istovremeno zaslijepljeni od zaljubljenosti. I to za "posljedicu" ima idealiziranje partnera koje će vješto skriti partnerove mane koje nakon nekog vremena mogu razbiti te ružičaste naočale i ostaviti vas u sivilu realnosti.

Čarape na podu, ne spuštanje daske na wc školjki ili česta izbivanja iz kuće, noći i noći provedene s prijateljima u nekom klubu ili ignoriranje opetovanih molbi da se nešto napravi. Loše navike mogu itekako donijeti presudu i osuditi neku vezu na "smrtnu kaznu".

Kolotečina

Najčešće nastaje nakon medenog mjeseca ili nakon rođenja djeteta. Neki partneri u vezi imaju osjećaj da je sve nekako stalo. Nema više onog žara s početka veze, nema iznenadnih izlazaka i malih iznenađenja, a dani postaju preslika onog od jučer. Nekima je potrebno puno više od toga, da nemaju osjećaj da je "sve stalo" u vremenu. Neki se s takvom situacijom jednostavno ne mogu pomiriti.

Kontrola "Ubojica s predumišljajem"

Ubojica s predumišljajem... Tako bi mogli bez problema nazvati potrebu za kontrolom. Neki se vješto "skriju" na početku veze i njihova "odlučnost" da budete zajedno što više i što češće lako se iščita kao zaljubljenost i želja da budete zajedno baš svake sekunde zbog tih predivnih leptirića u trbuhu i ubrzanog rada srca kada ste u blizini jedno drugog. A onda počinje padati zavjesa i počne se otkrivati kako se, kada leptirići nestanu, radi o partnerovoj želji za kontrolom svakog aspekta života onog drugog. Ponekad ljudi ne shvate da je veza dijeljenje i udruživanje životnih puteva i ciljeva, a ne "posjedovanje" nečijeg života i nečije svakodnevice. Nedostatak privatnosti i kontroliranje, dvostruka mjerila..."Ubojica s predumišljajem!"

Izolacija

Stavljanje prijatelja i društvenog života sa strane može dovesti do pucanja veze i brakova. Potpuno se posvetiti samo vezi i obitelji nije ništa loše, ali ako ste osoba koja nije za "biti zatvorena u 4 zida" i ne želite se u potpunosti odreći svog dosadašnjeg života i težite otići na to piće s prijateljem kojeg znate još iz djetinjstva, a nemate priliku, možete i vi postati dio neslavne statistike "propalih" veza.

Zlostavljanje

Nije riječ samo o fizičkom zlostavljanju, mnogi ne shvaćaju da postoje stvari koje idu pod zajednički nazivnik zlostavljanja, bez podizanja ruke na drugoga. Neravnopravnost u vezi, nepoštivanje, "psihičke torture", ali i fizički napadi sve su češći razlozi za prekid u modernije vrijeme jer su partneri manje financijski ovisni jedno o drugom, ali i svjesniji toga da "ne moraju ostati u nečemu lošem" samo radi sela.

Nedostatak komunikacije

Ubrzani ritam života, nedostatak vremena za sebe i manjak kvalitetne komunikacije u vezi..Sve su to "sastojci" koji će "jelo učiniti gorkim". Nedostatak komunikacije u vezi jedan je od najčešćih problema u vezama. Ako ne možete razgovarati i pronaći rješenje za ono što vas muči, prekid je na vidiku.

vecernji list