To je ljubav: Djevojčica (14), kupljena za 900 eura, želi natrag mužu - on prijeti samoubojstvom!

Djevojčica, oteta s Kosova, tvrdi da je u obitelji Osmani bila sretna, no ukoliko ne dobije dozvolu skrbnika, bit će deportirana natrag na Kosovo.

Protiv 19-godišnjeg Blerima Osmanija podnesena kaznena prijava zbog izvanbračne zajednice s maloljetnicom, zbog sumnje da je seksualno iskorištavao četrnaestogodišnju F.G. s Kosova za koju se sumnja da je žrtva "traffickinga", obzirom da ju je njegov otac, Gzim Osmani (39), kupio za 900 eura.

I dok se Blerim nalazi na slobodi, čekajući završetak istrage, njegova se nesuđena maloljetna supruga nalazi na skrivenoj lokaciji pod vladinim programom zaštite.

Međutim, Osmani je, kako pišu podgoričke "Vijesti", pred policijom i radnicima Centra za socijalnu skrb prijetio da će dići ruku na sebe ako mu se supruga ne vrati.

Skrbnici loše brinuli o njoj

Maloljetna F. G.je navodno policiji rekla da je u kući obitelji Osmani osim bračnih dužnosti prema Blerimu, redovito ispunjavala i druge zadatke, poput pranja nogu ukućanima, ali i kuhanja ručka. Ipak, djevojčica smatra da nije ponižavana u kući te obitelji, ali i da je sa njima bila sretna.

- Ona je za stričeve na Kosovu, koji su prijavili njen nestanak, rekla da se nikad nisu brinuli o njoj te da je veoma loše živjela. Kako je bila dočekana u obitelji Osmani svjedoči zlatni nakit na njoj koji je dobila, kako je kazala, od svekrve - rekao je jedan od neimenovanih sugovornika "Vijesti" u policiji.

Dvoje mladih očajnički žele ponovo biti zajedno, međutim njene godine za sada to ne dozvoljavaju. Problem bi mogao biti riješen tek ako s Kosova stigne dozvola od Centra za socijalnu skrb iz Đakovice, kao i od skrbnika maloljetnice. Ukoliko se to ne dogodi u narednom razdoblju djevojčica će vjerojatno biti deportirana na Kosovo.