Tko bi trebao biti glavni u krevetu?

muškarci, seks, seks, rekord, seks, sanjarenje, seks, krevet, glavni, seks, misli, muškarci, situacije, žene, muškarci, seks ljubav, istraživanja, proizvodnja neurona, Neuroni, živčani sustav, demencija, muškarci, prijateljice, seks, muškarci, seks, partneri, seks, trikovi, proba, žene, tipovi, ljubav, bivši, zaborav, seks prakticiranje, muškarci, rizik, zdravstveni rizik, seks prakticiranje, ured, posao, seks navike, glavni grad, cure, seks prakticiranje, fantazije, seksualne fantazije, anketa, varanje, momak, cura, varanje, osveta
Uloge spolova igraju ključnu ulogu u seksualnom ponašanju muškarca i žene, a glavna je podjela moći s mišljenjem da muškarac treba biti seksualno dominantan, a žena pokorna.

Ovakav odnos može imati velik utjecaj na seksualna poimanja uopće, a najnovija otkrića pokazuju da što više mladih žena prihvaća ovakav odnos to je manja vjerojatnost da će biti samouvjerene i vješte seksu.

U ispitivanju koje je polučilo ovakve rezultate sudjelovalo je 357 žena i 126 muškaraca u dobi od 18 do 29 godina, seksualno aktivni i heteroseksualnog opredjeljenja. Istraživanje je pokazalo da žene ne smatraju da bi muškarac uvijek trebao biti taj koji dominira u seksu.

Svakom sudioniku su ponaosob u kabini bila postavljana pitanja koja ukazuju na seksualno samopouzdanje. U kabini su bili besplatni kondomi za žene s porukom: 'Zaštitie sebe i partnera. Molimo, uzmite ih nekoliko! Besplatni kondomi!'.

Mlade žene koje su se držale tipičnih uloga spolova, dozvolivši partneru da dominira u spavaćoj sobi, nisu baš bile voljne uzeti besplatne kondome.

'Ako muškarac misli da treba seksualno dominirati, ovo može spriječiti njihove partnerice da budu otvorene i opušteno razgovaraju o seksu i zaštiti ili da postave pitanja o stvarima koje ne znaju i tako gube seksualno samopouzdanje', tvrde stručnjaci.

Kada žena navrši tridesetu, ona ima veće samopouzdanje kada su u pitanju seksualni odnosi i postaje znatno sigurnija.

Hot.hr