Tinejdžerka spavala sa 40 muškaraca jer je bila frustrirana svojim izgledom

Tako se uskoro našla sama u hotelskoj sobi sa izvjesnim Stuartom, pošto je prethodno vozom prešla preko 300 kilometara o njegovom trošku kako bi se upoznali. Tada je shvatila da se od nje očekuje da sa njim ima seks.

Beki se prisjeća: "Chatovali smo nekoliko mjeseci i slali provokativne poruke, tako da je seks bio prirodni nastavak. Kad sam ga vidjela, prvo sam pomilila da uopće ne liči na onoga sa slika i da izgleda starije, ali, šta je tu je, prenosi 24sata.info. Sve je bilo brzo gotovo." On je platio račune hotelske sobe, a Beki je plakala u vozu vraćajući se kući. Njena majka je mislila da je bila kod prijateljice.

Logično bi bilo pomisliti da je ovo ružno iskustvo natjeralo Beki da nikada više ne uradi tako nešto, ali, budući da je bila bucmasta tinejdžerka nesigurna u sebe, očajnički je žudjela za komplimentima koje je dobivala preko interneta. Ova priča je alarmantna ne samo zbog toga što je Beki djevojka "iz dobre kuće", već je i odličan učenik. Noću bi sjedila na internetu i posjećivala čak sedam različitih portala za upoznavanje, i dozvoljavala da je snimaju dok se svlači i oponaša seks. Kao i mnogi roditelji, ni njeni nisu bili svjesni kako njihovo dijete provodi vrijeme na internetu.

Usprkos svim mogućim opasnostima, Beki je između svoje 15. i 20. godine imala seks sa 40 nepoznatih muškaraca, od tinejdžera do oženjenih ljudi, i to ponekad u vrlo rizičnim situacijama. Beki, koja živi sa majkom udovicom u blizini Eksitera, priča: "Otišli bismo u neki jeftin hotel, ili bi se odvezli negdje i imali seks u kolima. Tražili su od mene da radim stvari koje su gledali u porno filmovima. Seks je bio grozan, i ja ih nikad poslije toga ne bih vidjela. Osjećala sam se degradirano, ali, u isto vrijeme, ‘navukla' sam se na to uzbuđenje i žudila sam za pažnjom."

Beki je ipak odlučila da progovori o svom tajnom životu. Kada je ispričala prijateljicama o greškama koje je počinila, ispostavilo se da nije jedina. Ona sada želi da pomogne drugim djevojkama kako ne bi upadale u internet zamke. Britanski istraživači su pokazali da svaki deseti mladi čovjek između 16. i 24. godine koristi internet za dogovaranje susreta na jednu noć sa nepoznatim licima.

Polovina anketiranih izvodila je oponašanje seksa pred web kamerom, dok je 40 posto starosti između 11 i 18 godina priznalo da poznaju prijatelje koji vole "seksting", to jest slanje eksplicitnih sms poruka i fotografija preko mobilnih telefona. Zbog čega generacije tinejdžerki dozvoljavaju da budu iskorištene na tako ponižavajući način?

Kad je riječ o Beki, njene muke su počele kada ju je ostavio dečko sa kojim je u 15. godini izgubila nevinost i koji je grubo zadirkivao zbog njenih kilograma. "Spas" je pronašla u chat roomovima, gdje je mogla da manipulira svojim fotografijama. Za djevojku sa niskim samopouzdanjem to je predstavljao lak način da poveća samopouzdanje i da, sa nedovoljnim iskustvom u međuljudskim odnosima, zamjeni prljavi seks za ljubav.