Svježi od 0 do 24

vrućina, tuširanje, krema, muškarac žena, tuširanje, voda, pranje, osobna higijena, smrad, tuširanje, koža, pravila, tuširanje, greške, tuširanje, pogreške

Tuširanje
Čim se probudite, krenite pod tuš: podesite temperaturu vode da bude mlaka i ostanite pod tušem pet minuta. Zatim slavinu s hladnom vodom odvrnite do kraja i mlaz usmjerite prema licu. Zadržite ga u tom položaju dvije minute. Kapljice koje lagano lupkaju o površinu kože djeluju poput lagane masaže, učvršćuju konture lica i uklanjaju otečenost. Obrišite se nježnim pamučnim ručnikom.

Hidratacija
Ljeti treba potpuno promijeniti način njege lica i tijela, počevši od hidratacije. Odaberite serum ili proizvod u obliku gela i nježno ga utapkajte na područje obraza, vrata, brade i čela. Odmah potom otvorite zamrzivač i gurnite ruke unutra, pazeći da ništa ne dotaknete dlanovima. Čim osjetite da su se dlanovi ohladili, lagano njima lupkajte po licu i vratu tridesetak sekundi: to je vrlo jednostavan, ali izuzetno ugodan i učinkovit način za osvježenje.

Termalna voda
Nalazite se kod kuće, na poslu ili u autu i umirete od vrućine. Otvorite prozore i poprskajte po licu, iza ušiju i po vratu malo termalne vode. Ostavite da se koža osuši na zraku, a sjaj uklonite tankim slojem bronzera ili transparentnog pudera u prahu.

Dezodorans
Kad je u pitanju dezodorans, ljeti biste trebali izbjegavati proizvode intenzivnog mirisa. Dajte prednost mlijeku ili kremi koji reguliraju znojenje, s dugotrajnim djelovanjem. Ako tijekom dana osjetite da se jako znojite, a niste u prilici da se operete ili presvučete, osvježite se osvježavajućim vlažnim maramicama bez mirisa. Nakon toga poprskajte se ispod pazuha dezodoransom u spreju blagog mirisa.

Tonik
Lice vam je vruće i sjaji se? Uzmite bočicu s tonikom, navlažite jednu blazinicu i nježno tapkajte po cijeloj površini lica. Tonik ima adstringentno djelovanje na pore raširene zbog topline. Još jedna ideja? U zamrzivač stavite nekoliko papirnatih maramica natopljenih tonikom. Ostavite ih u zamrzivaču deset minuta, zatim ih izvadite i prislonite uz lice: istog trenutka osjetit ćete olakšanje i osvježenje.

Krema
Ako vas muče umorne i otečene noge, pokušajte ih osvježiti maramicom natopljenom hladnom vodom. Najdulje se zadržite na gležnjevima i sa stražnje strane koljena. Ostavite da se koža osuši na zraku. Zatim kremom na bazi mentola izmasirajte cijele noge: olakšanje je zajamčeno.
Želite obući omiljene sandale, ali stopala su vam otečena? Istrljajte ih komadićima leda. Pričekajte da se noge osuše, a zatim nanesite hidratantnu kremu.

Gel
Prije odlaska na počinak cijelo tijelo namažite gelom na bazi aloe: pružit će vam osjećaj svježine koji će se zadržati na koži cijele noći. Zatim po jastučnici poprskajte malo aromatične vode s mirisom lavande (u raspršivač stavite litru vode i dodajte deset kapi esencijalnog ulja lavande). Bočicu s raspršivačem držite kraj kreveta i upotrijebite kad vas pritisne najveća vrućina.

www.belisce.eu