Sve zablude o veličini muškog 'alata': Vidi se iz dlana i visine

Sve zablude o veličini muškog 'alata': Vidi se iz dlana i visine
I dok je preko 80 posto žena zadovoljno s veličinom penisa svog partnera, tek oko 50 posto pripadnika jačeg spola smatra da im je "dovoljno velik", pokazuju studije.

Za nove partnere trenutak otkrivanja dolazi u spavaćoj sobi, no postoje brojne metode kojima se duljina penisa procjenjuje i prije samog skidanja odjeće, a one su većinom pogrešne, piše Listverse.

Činjenice:
Veličina penisa je genetska predispozicija koja se najčešće nasljeđuje s oca na sina
Prosječna dužina opuštenog penisa iznosi između 8,5 do 10 cm
U erekciji, penis se može povećati od 75 do 100 posto
Manji penisi obično za vrijeme erekcije narastu više od onih većih
Preko 90 posto muškaraca spada u prosjek prema duljini penisa, tek je 10 posto onih izrazito ili slabo "obdarenih"

Veličina stopala

Ovo je jedna od najčešćih metoda procjene, a stručnjaci smatraju kako je do njezine popularnosti doveo i čest fetiš na stopala. Jedna od teorija kaže da treba izmjeriti stopalo u centimetrima, potom toj brojci dodati još pet centimetara te podijeliti s dva. Dobiveni iznos trebao bi predstavljati duljinu penisa u erekciji, no znanstvenici tvrde kako ne postoji niti jedan relevantna studija koja je povezala veličinu stopala s veličinom penisa.

Od palca do kažiprsta

Prema ovoj teoriji, duljina penisa odgovara udaljenosti od korijena palca do vrha kažiprsta nakon što prste raširimo da tvore slovo L. Razlog zbog čega je ona općeprihvaćena je taj što uobičajen razmak odgovara veličini prosječnog muškog uda, no studije pokazuju kako prema ovom mjerenju rezultat može odstupati za više od tri cm.

Visina

Poput veličine stopala, visina muškarca gotovo i nema poveznice s veličinom njegovog spolnog organa. Prema toj teoriji, svi bi visoki muškarci imali duge penise, a oni niži male, no liječnici tvrde kako praksa opovrgava tu teoriju.

Duljina samog palca

Prema ovoj metodi, veličina penisa odgovara duljini palca pomnoženoj s brojem tri. U praksi, ovim mjerilom muškarci ispadaju značajno obdareniji nego što stvarno jesu.

Niti rasa nije točan pokazatelj

Iako generalno gledano, Afroamerikanci imaju najdulje, a Azijati najmanje, to se nikako ne može koristiti kako opće mjerilo, tvrde istraživači. Individualne razlike tu igraju veliku ulogu, pa tako i bijelac ne mora imati "samo" prosječan penis, već on može biti i iznimno dug ili pak kratak.

Dubina glasa

Iako većina žena generalno smatra seksualno privlačnijim muškarce s dubljim naspram oni s visokim glasovima, taj pokazatelj "muževnosti" također nema puno veze s veličinom penisa, tvrde znanstvenici.

Nije bitna niti seksualna orijentacija

Poput povezivanja s dubinom glasa, tako se i heteroseksualna spolna orijentacija smatra muževnijom od one homoseksualne. Iz toga proizlazi zabluda da heteroseksualni muškarci imaju veće penise, a kao dokaz toga navodi se i studija Instituta Kinsey. Ipak, sami su znanstvenici priznali kako su rezultati te studije nepouzdani - kod samostalnih mjerenja muškarci su preuveličavali veličine svojih penisa i do tri cm, što je dokazano naknadnim mjerenjima.

24sata.hr