Studentica koja fakultet plaća seksom: Da, dobivam više od 800 kuna po satu, ali susrećem se s pravim seronjama'

prostitucija, Srbija, prostitucija, elitna prostitucija, jahta, jahte, javno mjesto, seks prakticiranje, studentica, seks navike, plaćanje
Ja to nisam: studiram, volontiram, ne drogiram se. Normalna sam osoba - priča Sophie, 22-godišnja studentica koja fakultet plaća seksualnim radom.

Sebe definira kao eskort pratnju. Studentska stipendija ne pokriva joj smještaj i troškove života, a intenzivni petogodišnji studij joj ne dozvoljava da radi u normalnim smjenama. Njezino iskustvo i nije tako često. Naime, tek šest posto studentica u Velikoj Britaniji zarađuje za život na ovaj način.

Sophie je imala 19 kad je dobila prvog klijenta: - Bila sam mlada, nisam imala pojma. Da budem iskrena, na početku nemaš pojma što radiš - prisjeća se Sophie.

Dala je oglas na stranici za odrasle gdje može izabrati klijenta obzirom na povratne informacije od ostalih djevojaka. Pokušavam ustvrditi koji su opasni klijenti uz to rangiranje. Mušterije joj pišu poruke kako bi izrazili svoj interes i dogovorili s njom vrijeme sastanka.

- Dobivam puno čudnih zahtjeva. Prije sastanka klijenti opišu što žele, a ti kažeš želiš li to napraviti ili ne. I nadaš se da su obratili pažnju na to, no obično to ne učine. Nema tu sigurnosti. Možeš provjeriti svaki korak kako bi se uvjerio da ćeš biti OK, no to ne funkcionira na taj način. Nekad misliš da je sve u redu, a nije. To je dio posla, rizik.

Kada joj jednom klijent nije dao da ode, odlučila je, kaže, da se time više neće baviti. No kad je prestala, našla se u financijskim problemima te se vratila poslu u seksualnoj industriji. Sophie je ogorčena o percepciji seksualnih radnica.

- Recimo da radim za sto funti po satu (oko 860 kuna). To zvuči puno, no susrećem se s pravim ser***a. Da, to je 100 funti po satu, ali možda ćeš o tom satu razmišljati naredni mjesec. Puno mi ih se ne sviđa. Pitam se što ih je nagnalo da me plate. Oprezna sam. Ako su puno stariji od mene zanima me zašto ne viđaju žene svojih godina - objašnjava Sophie.

Svoj posao prilagođava obvezama na fakultetu te nekada ne viđa klijente tjednima ako ima neki ispit. Svoj posao oštro odvaja od studiranja.

- Na fakultetu sam upoznala svoje najbolje prijatelje, no vjerujem da me ne bi gledali na isti način kad bi znali čime se bavim. Nitko od mojih prijatelje i obitelji ne zna - priča Sophie i objašnjava kako joj je teško biti u vezi pa se ni ne trudi započinjati neku: - Postoje dečki koji mi se sviđaju, no trenutno nije moguće da imam išta s njima. To nije u redu i ne bi to prihvatili. Obaviš to, dobiješ novac i nastaviš sa životom - zaključuje Sophie, koja se namjerava prestati baviti s time kad završi fakultet.

- Sada ih trebam, no ne sviđaju mi se. Uopće. Pretvaram se da mi se sviđaju. Sat vremena prođe i oni odu - završava svoju priču Sophie.

Jutarnji list