'Stručnjaci' pokušavaju probuditi ljetni plamen seksa - ignorirajte ih

...pogubno, iz bunde uskočili u kratke majice, tako se istraživači, seksualni terapeuti, bave predviđanjima idealnih seksualnih užitaka, dakle, prijedlozima koji bi trebali poboljšati seksualni život mladog para u žaru ljetne romantike na nekim plažama Jadrana, od Šibenika do Raba. Iskreno govoreći sva istraživanja, koja uvijek i svjesno marginaliziramo, svi savjeti, vrijede onoliko koliko vam vremena treba da ih poslušate ili da ih pročitate, drugim riječima, radi se o savjetima koji vam mogu pomoći jedino kao štivo za plažu dok se odmarate od kupanja. Meteorolozi ipak savjetuju oprez, tvrde da proljeće tek dolazi nakon kratkotrajnog ljeta, dakle, seksualne maštarije zasad je bolje držati u sebi. Prerana iskra uglavnom se gasi prije nego što se rasplamsa, da ne govorimo kako do plamena dobrom dijelom i ne dolazi.

Koliko čovjeku mogu pomoći savjeti ako sam nije dovoljno siguran u sebe, ako ne zna što želi? Kakve koristi ima jedan par od masaže ukoliko nema iskre koja je u stanju masažu dovesti do kraja, odnosno, ukoliko masaža, koliko god bila erotična, ne može probuditi čovjeka iz zimske letargije? Nametanje seksualnog ponašanja, kao nekog leksikona, vodiča za seks, uglavnom je pogrešno budući kako ne vrijede ista pravila, posebno u seksu, za sve ljude, savjeti mogu pomoći utoliko što nekome govore i standardima koji vrijede u idealnim uvjetima. O kakvim idealnim uvjetima mi u Hrvatskoj možemo govoriti kada većina Hrvata uopće nema pojma kako natankati automobil kako bi se dovukli do Save, a kamoli mora?

Hrana koja u sebi sadrži jači afrodizijak, a koja se u nekim društvima koristi kao seksualni stimulans, uglavnom je prosječnom Hrvatu nedostižna, budući kako Hrvati sve više žive o kruhu i vodi uz eventualno neku jeftinu paštetu. Kako kupiti jagode sa šlagom ako znamo koliko danas košta kilogram jagoda? Uostalom, kako se posvetiti seksu ako nemate snage se dovući do kreveta? Kad već dođete do kreveta imate li snage, a onda i volje, budući kako većina toga proizlazi iz volje i koncentracije, za predigru ili se odmah 'bacate na posao'? Zanemarimo li predigru, što ne bismo trebali, ignoriramo li hranu kao afrodizijak, što većinom moramo, suočimo li se sa sumornom stvarnošću i činjenicom da nam je more dalje od Marsa, što je preostale? Seks na brzaka ili očajavanje?

Naravno, romantičnu situaciju par koji se zaista voli može sam za sebe stvoriti, pa makar u džepu imao manje novaca nego što je love u blagajni Slavka Linića. Srećom, neke stvari se još uvijek ne mogu kupiti novcem, iako se nekretnine cijene sve više. Istraživači nam savjetuju razne parfeme, ulje za kožu, skupe mirisne svijeće, ukratko, tvrde da bi mi za jednu vatrenu noć, ili popodne na kauču, trebali potrošiti trebali potrošiti čitavu socijalnu pomoć od koje trenutno dobar dio Hrvata živi. Zdrav razum, kada ignoriramo velike znanstvene glave i sve njihove preporuke, govori nam da su se ljudi rađali i ranije, masovnije nego danas. Bez ulja za masažu, bez parfema, bez mjesečine na Kanarskim otocima, bez egzotične hrane sa Djevičanskih otoka... Drugim riječima, djevojke su svoju nevinost ne tako davno gubile na zadnjem sjedištu njegovog auta. S obzirom na sve navedeno neće proći dugo pa će i ta tradicija postati utopija. Ni auto ne ide bez goriva, kao što ni Ćiro više ne može bez viagre.

tinolovka-news.com