Stranicu osnovao da roditelji vide što njihove nevine djevojke objavljuju na Facebooku

Facebook, drolje, Renato E, Renato E, drolje, Facebook
...korisnike na drugoj stranici s jednakim nazivom na kojoj i dalje objavljuju obnažene fotografije s imenima i prezimenima maloljetnih djevojaka iz Hrvatske i regije.Ipak, ovaj put ne objavljuju nikakve druge osobne podatke o djevojkama niti pišu vulgarne komentare, a od Facebooka su tražili preimenovanje stranice u "Najljepše djevojke osnovnih i srednjih škola". Maloljetniku Renatu E. iz Novske, koji stoji iza ovog skandaloznog projekta, jučer su blokirani svi računi i pristup Facebooku, a javnosti se obratio njegov prijatelj DiZi. On sada tvrdi da je Renato stranicu osnovao kao pouku roditeljima da vide "što njihove nevine djevojke objavljuju na Facebooku".

Međutim, njihovo opravdanje zvuči neuvjerljivo s obzirom na reakcije koje je stranica izazvala u javnosti, ali i ponižavajuće komentare koje su pisali o djevojkama. To najbolje ilustrira i primjer iz jedne zagrebačke osnovne škole. Naime, jednu djevojku, čije su fotografije objavljene na stranici, jučer je pred školom na zidu dočekao uvredljivi grafit s njenim prezimenom, zbog čega učenici sigurno nije bilo ugodno.

A ona nije jedina. Dosta je primjera u kojima su se djevojke našle na toj stranici i zbog toga trpe uvrede okoline.

Pa tako i u Novskoj, rodnom gradu 17-godišnjeg Renata E. Mještani tog slavonskog gradića su u šoku zbog činjenice da je njihov sugrađanin autor gnjusne stranice, ali i zbog toga jer su i sami vidjeli neke djevojčice iz svog kraja.

- Dječak je odrastao u obitelji koja živi na socijali i koja se raspala prije tri godine. Od bračne idile Renatove majke i oca ostao je samo kredit od 100.000 kuna s kamatama koji nema tko otplaćivati. Njegova se majka preudala za Šveđanina i pobjegla na sjever Europe. Da bi godinu poslije, malo prije nego što je zatrudnjela, oba sina okrenula protiv oca i doslovce ih otela - kaže jedna od susjeda.

Prema njezinim riječima, Renatova je majka godinu dana nakon odlaska iz Novske suprugu predložila da sinove odvede tjedan dana na more. No, umjesto na Jadran, ona je s njima otputovala u Švedsku.

Ljeto kad je Renato napustio Hrvatsku pao je sedmi razred i trebao je na jesen krenuti ispočetka. Je li u međuvremenu nastavio školovanje, ocu i baki nije poznato. Kuća koju su prije četiri godine renovirali danas zjapi prazna. Otac Ante u njoj nema snage živjeti. Otišao je u Njemačku trbuhom za kruhom.

jutarnji.hr