Što pokloniti voljenoj osobi za Valentinovo?

Valentinovo, poklon, Valentinovo, preživljavanje, Valentinovo, dan zaljubljenih, pokloni, Valentinovo
Rođeni cinici, u potpunosti cijepljeni od romantike tvrde da su ovaj praznik izmislili pohlepni cvjećari i slastičari. Ruku na srce, vjerojatno ima i u tome neke istine.Sjetite se samo onog silnog cvijeća koje tog dana gradom nose sramežljivi muškarci - neobična slika, zar ne?

Jer samo na Valentinovo, i eventualno još za rođendan, sjete se svojoj voljenoj pokloniti cvijet. Pa kako da onda uz njih takve prežive cvjećari?

A isto vrijedi i za čokolade i kolače! U ovo ludo vrijeme, kad smo svi neprestano na ovakvim ili onakvim dijetama, jedino si još na Valentinovo priuštimo nekoliko slasnih zalogaja praćenih zaljubljenim pogledima.

Ali oni kojima je romantika duboko pod kožom ne slušaju cinike - za njih je Valentinovo dan ljubavi.


Cvijeće - njegov poklon za nju


Da, rekli smo da nećemo poklanjati samo cvijeće... ali to ne znači da ćemo cvijeće u potpunosti izostaviti!

Cvijeće je uvijek lijep poklon, a na Valentinovo ima posebno značenje i upravo je obavezno - barem kao dodatak poklonu koji ste joj namijenili.

A koje cvijeće odabrati, pitate? Ako se barem malo razumijete u govor cvijeća, možete se upustiti u biranje neke složenije kombinacije. Ali ako vam je to potpuno nepoznata tema, onda se slobodno odlučite za crvene ruže i sigurno nećete pogriješiti!

Crvene ruže simbol su ljubavi. Možete ih pokloniti djevojci s kojom ste tek na početku veze, jednako kao i supruzi nakon dvadeset godina braka. Možete ih pokloniti čak i jako dobroj prijateljici, ali pazite da vas ne shvati krivo!

Bijele ruže simboliziraju čistoću i nevinost. Poklanjajući njih dat ćete naglasak na romantični, platonski segment vaše veze i ljubavi.

Žute ruže znak su ljubomore. Da, znamo da su u muškom oku to samo lijepe ruže, ali žena kojoj ih poklonite zamislit će se nad porukom koju joj cvijećem šaljete i teško ćete ju uvjeriti da ste ih poklonili bez nekog dubljeg razloga.

Ljubičasto cvijeće nemojte poklanjati mladim djevojkama, jer simboliziraju ozbiljnost i često se povezuju uz tužne događaje.


Nešto s posvetom (ugraviranom?)


Možete pokloniti knjigu i to je lijepo, pokazuje vašu kulturnu razinu i jednako tako pokazuje da cijenite partnera. Ako ništa drugo, dajete mu do znanja da vas je uvjerio da zna čitati. Ali ono što ovom poklonu daje "ono nešto" je posveta koju ćete napisati na koricama.

Napišite sve što se niste sjetili ili usudili reći cijele godine. Recite da ga (ju) volite, obožavate, da vas usrećuje. Da vam mijenja život nabolje, da vam je drag svaki trenutak koji provedete s njim (s njom). I da je u njegovom ili njenom društvu svaki dan Valentinovo.

A možda da kupite svojoj ljubavi nešto na što ćete ugravirati nekoliko lijepih riječi i potpisati se ispod toga: to može biti lijepi upaljač, mobitel, privjesak za ključeve ili iPod.

Na takav poklon dajte ugravirati nešto što će nju ili njega zauvijek podsjećati na vas: svoje ime, inicijale, neki datum značajan za oboje - u svakom slučaju nešto lijepo i romantično.

Gravura traje vječno. Na takav način govorite njoj ili njemu da su i vaši osjećaji čvrsti i trajni.

Kad god vaša ljubav bude uzela takav poklon u ruke, vidjet će vašu posvetu i bit će joj drago. Nemojte se iznenaditi kad vas kroz nekoliko mjeseci ili godina iznenada cmokne i kaže "hvala ti za one lijepe riječi"!

Ako vas muče financijski problemi, a htjeli bi na poseban način pokazati koliko volite, imamo za vas savjet: nemojte ništa kupovati, radije izradite poklon koji će puno značiti vama i vašem partneru - i nikome više!

Može to biti kolaž zajedničkih fotografija na nekoj tvrdoj podlozi, uz koji ćete priložiti zgodnu poruku. U poruci spomenite detalje za koje znate samo vas dvoje (na primjer, mjesto na kojem ste se upoznali ili dan kad ste prvi puta vodili ljubav).

Možete i snimiti CD s pjesmama koje vas povezuju. Možda će tu biti mjesta za pjesmu koja je svirala kad ste se upoznali, ili za neke koje ste često zajedno pjevušili. Meni je posebna pjesma "Angel Flying Too Close to the Ground", a osim mene samo osoba koju volim zna zbog čega.

Sigurno imate i vi puno takvih zgodnih zajedničkih uspomena - aranžirajte lijepi kolaž i zajedno uživajte u sjećanju na najljepše trenutke veze!


Romantična večera


Priuštite si večeru negdje vani - ne mora to biti ekskluzivni restoran, ali nemojte baš ni otići u lokalnu pizzeriju ili kafić u kojeg stalno odlazite. Možda bi bilo zgodno da odete na mjesto na kojem ste se upoznali ili tamo gdje ste prvi puta izašli.

Večera u restoranu drugačija je od one kod kuće. U svojem domu sami pripremate hranu, iznosite ju na stol, nakon toga perete suđe. U restoranu je sve drugačije; tu se drugi brinu za vas, poslužuju vas, toče vam vino. Priuštite si s vremena na vrijeme takvu prigodu, osjećajte se posebno barem na sat ili dva!

Na kraju krajeva, ako ne morate razmišljati o tome da vam se hladi jedno jelo dok još jedete drugo ili tko zna što sve ne (kao što morate razmišljati ako pripremate večeru u svojem aranžmanu), moći ćete se posvetiti jedno drugom. A upravo je to smisao Valentinova! To nije obiteljski praznik, to je dan posvećen samo vama i osobi koju volite. Svi će drugi toga dana morati pričekati, to je vrijeme samo za vas dvoje!
Vikend aranžman


Malo vam je jedna večera u restoranu? Otiđite onda na vikend u neki drugi grad, u planine ili na more (naravno, ako vam mogućnosti dozvoljavaju).

Pobjegnite od svakodnevnog stresa! Priuštite si zajednički vikend u toplicama, na moru ili negdje drugdje daleko od kuće. Opustite se uz masažu, tretmane ljekovitim blatom, kristalima, eteričnim uljima...

Odaberite relaksirajući vikend, ali opet pun aktivnosti. Birajte mjesta na kojima ćete imati što raditi cijeli dan (bilo u hotelu, bilo vani u gradu), i gdje ćete se vraćati u hotelske sobe umorni od doživljaja, ali svejedno puni energije.

Ovakav će vam vikend ponovno napuniti baterije, ali i oživjeti vezu i podsjetiti vas na osjećaje koje ste možda već počeli zaboravljati.
Njezin poklon njemu: poklonite sebe!


Za ovo Valentinovo pokušajte nešto malo drugačije: neka on brine o romantici, neka vam donese cvijeće i neka nabavi najbolje vino. Vi romantiku i nježnost na jedan dan ostavite po strani, posvetite se nekim živahnijim stvarima!

Dočekajte ga obučeni u zavodljivo seksi rublje... ili još bolje, obučeni u ništa. Oko sebe možete staviti tek veliku crvenu mašnu (koja će pokrivati strateški odabrana mjesta). Vjerujte nam, takav doček ostavit će ga bez riječi.

Dopustite mu da odveže mašnu i otvori dar - garantiramo vam da će ovo Valentinovo pamtiti, za razliku od svih onih prijašnjih godina kad ste mu poklanjali kravate i čarape.

Poslije će biti vremena da se divite cvijeću, da zajedno popijete vino, da pregledate što vam je kupio... Ali i da uživate u pogledu na njega dok pokušava uhvatiti zrak nakon strastvenih trenutaka koje ste mu priuštili.

 

I.S. (Izvor: www.sretneveze.com)