Što nas sve očekuje na 9.Riječkim stepenicama

riječke stepenice, moda, moda i ljepota, revija, modna revija
Na kamenim stubama pored Grand hotela Bonavia u samom centru grada Rijeke modne novitete predstavljaju modne kuće i dizaneri iz cijele Hrvatske. Ove godine na rasporedu je čak 17 modnih revija. Ulaz na revije je slobodan za sve posjetitelje!

O KOLEKCIJAMA:

Nakon uspješne kampanje Gemma dizajnerica Vesna Sposa donosi novu modnu priču pod nazivom Aurora. Modernu žensku kolekciju krase pripijene siluete, odmjereni seksipil i ženstvenost. Aurora kolekcijom dominiraju lepršavi i lagani materijali, a naglasak je na pokretu i prozračnosti. Igrom zlatne i bijele boje dizajnerica je postigla upečatljive modele stvorene za glamurozne ljetne stylinge. Okosnicu kolekcije čini raznovrsnost krojeva i stila u tonovima bijele, zlatne i crne boje. Kombinezoni s trendovski naglašenim gornjim dijelom, dnevne i večernje jersey (džersej) haljine s volanima i raskošne čipkane vjenčanice dominiraju kolekcijom.

Tweedly Colors and pockets naziv je jesenske kolekcije Hero4Heroes branda ujedno i nastavak ljetne kolekcije koja je bila ručno oslikana i obogaćena mnogim džepovima. Prevladavaju tvid kostimići i haljine s ručno oslikanim djelovima i patchworkom, te bež i tamnoplave štof haljine s džepovima. Kolekciju prate kožne superheroicly torbe u 5 boja.

Agencija za organizaciju evenata, vjenčanja i odnose s javnošću Art Moment i salon vjenčanica Angels Wedding iz Pule za deveto izdanje Riječkih stepenica predstavljaju modni brand Festamo. Festamo večernje haljine namjenjene su naj svečanijim trenucima kada želite zablistati u punom sjaju.

Sherri Hill kolekcija elegantna je i profinjena. Prevladavaju svileni materijali, perle. Ove godine su hit dvodijelne kombinacije i koktel haljine koje ćemo vidjeti na reviji.

Showroom Antonela predstaviti će se novom kolekcijom svečanih haljina. Romantic Glam Rock kolekcija namjenjena je za žene sa stavom. Kolekcijom dominira crna sa detaljina cvjetnog uzorka koji daju dozu romanticnosti u Glam Rock detalje. Cvijeće, koža, čipka i mreža isprepliću se kolekcijom.

Ghetaldus Rijeka vam predstavlja kolekciju Jean Reno! Novi brand neobičnog dizajna nazvan je po slavnom glumcu, svima poznatom po ulogama u filmovima Leon i Veliko plavetnilo. Okviri su prepoznatljivi po francuskom dizajnu i kvalitetnoj izradi.

Salon Marie pripremio je novu kolekciju svečanih haljina koje odišu glamurom i elegancijom. Namijenjene su djevojkama i ženama koje žele naglasiti svoju profinjenost i eleganciju na jedan poseban način te se osjećati lijepo u svakoj prigodi. Dnevne odjevne kombinacije su osvježenje svojim bojama i modelima

Učenici srednje Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci iz sektora Moda, tekstil i koža predstaviti će svoju kolekciju ekstravagantnih haljina

Pokrovitelji kolekcije dizajnerice Eni Surijan su Grad Labin i Općina Kršan Prateći liniju tijela dizajnerica naglašava ženstvenost modela. Svaki komad za sebe odiše unikatnom snagom. Kolekcija je uvijek u prepoznatljivom minimalističkom stilu. Jasna silueta uz umjerenu dozu senzualnosti glavne su odlike ovogodišnje kolekcije.

Iz boutiquea Rival kažu nam da će u kolekciji biti zastupljene boje jeseni i zime, a modeli će biti svečani, ekstravagantni i elegantni.

Dizajnerica Ivana Jurić pripremila je posebnu ženstvenu kolekciju svečanih haljina. U svojim kreacijama voli istaknuti sve atribute ženskog tijela pa će tako prezentirati najbolje što žena može ponuditi svojom vanjskom ljepotom. Pripremila je haljine koje prate liniju tijela sa bogatim čipkastim uzorcima materijala. Sa detaljima resica spojila je jedinstvene komade odjeće koji su neizbježni ovo ljeto i na jesen.

Vjenčanice Biba predstavlja predivnu kolekciju Pronovias večernjih haljina. Kolekcijom dominiraju lepršavi i luksuzni materijali poput nezaobilazne svile, nježnog satena, lepršavog muslina te aplikacija od vrhunske čipke. Predivni modeli iz kolekcije spajaju visoku modu, kvalitetu izrade, i moderan dizajn. Haljine odišu ženstvenošću, elegancijom i profinjenošću.

Gallotti prateći svjetske trendove pruža svakom muškarcu onaj toliko traženi izričaj elegancije. Svoja odijela temeljimo na vrhunskim tkaninama i decentnim detaljima, te su kao takva odličan izbor za svakog urbanog muškarca.

Lurex predstavlja kolekciju odijela i za poslovnog muškarca te kolekciju tolih kaputa.

Iz salona vjenčanica Neva iz Pule vidjeti ćemo nježnu, profinjenu i romantičnu kolekciju haljina.

Pokrovitelj kolekcije Katarine Mamić je Adria casino -Senator club. Kolekciju čini 8 elegantnih haljina, boje koje prevladavaju su crna, tamno plava te zemljani tonovi. Prvu polovicu kolekcije čine duge haljine, uglavnom jednostavnih sirena krojeva koji naglašavaju figuru, dok drugom polovicom prevladavaju kraće haljine dužine do iznad koljena koje naglašavaju ženstvenost i eleganciju. Naglasak je na ručno prišivenim komadima čipke kojima se dizajnerica igrala i tako stvorila svoju prepoznatljivu priču. Kolekcija je upotpunjena torbama i remenjem koji su također ručni rad dizajnerice. Haljine su namijenjene ženama i djevojkama koje želi nositi kvalitetno i udobno a pritom biti drugačije i zamijećene.

Pokrovitelj kolekcije dizajnerice Martine Kuzlić je Tekstilno tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Kolekcija Magnetic Woman sastoji se od večernjih haljina dizajniranih na posve jedinstven način. Anarhični duh punk-a isprepleten elegancijom i romantikom na haljinama odiše ženskim šarmom te pršti seksipilom, a harmonične siluete nastale su isticanjem struka, dubokim rasporcima i dekolteima. Haljine su stvorene za hrabre žene koje ne skrivaju svoju ljepotu.

Svaki model je unikatan, nastao tehnikama drapiranja i ručne izrade. Korišteni su materijali poput svile, satena, muslina, organdia, a detalji od čipke, kože i metalnih ukrasa. Boje su raznolike od zagasitih tonova plave, crvene, ljubičaste, petrolej do srebrne i crne.

Za frizure je kao i svake godine zadužen tim stilista Perman Experience, a za make-up Paola Peček i Patrizia Jaklin.

Manifestacija Riječke stepenice godinama spaja modu i umjetnost pa smo tako prijašnjih godina imali priliku uživati u izložbama nakita, oslikanih predmeta, slikama povezanima sa modom i showrooma dizajnera. Ove godine ćemo nakon revija vidjeti modno-umjetnički performance ''Crveno stablo'' umjetnice Sandy Uran nastao prema liku iz priče Melite Adany, prve hrvatske rekorderke u ronjenju na dah. U performanceu će sudjelovati prof.dr.sc. Sanja Zambelli, Kristina Pilko, međunarodna sutkinja u kickboxingu te sportaš Vitomir Maričić.

Podsjetimo, 9.Riječke stepenice održati će se 28.08. s početkom u 20:30 sati u samom centru grada Rijeke, na prekrasnim kamenim stepenicama. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Nakon revija održati će se after partyj u popularnom Phanas pubu. U slučaju kiše sav program se odgađa za 4.rujan.

FOTO: Josip Čekada