Što muškarci potajno vole u vezi

Muškarci čak možda više vole biti u vezi nego žene jer se osjećaju sigurno te mogu razgovarati o osjećajima te drugim temama koje su, primjerice, u društvu nepoželjne. Psihoterapeutkinja Brenda Shoshanna smatra da su za većinu muškaraca to jedini trenuci u životu kada mogu biti iskreni i intimni do kraja, a za iVillage obrazložila je još nekoliko ideja zašto muškarci vole ljubav i veze.

Druga stvar koju muškarci vole u vezi je osjećaj da mogu biti ono što jesu. U istraživanju je jedan muškarac rekao da dugoročno uopće nije zabavno izlaziti s dečkima i stalno biti 'u lovu' jer se ponašaju poput čopora koji je izgubio kompas. U vezi se osjećaju dostojnima i voljenima te imaju pažnju koja im je potrebna jednako kao i ženama. Osim toga, u ozbiljnoj vezi ili braku zna da je žena koju voli između svih ostalih odabrala baš njega i to pozitivno utječe na njegovo samopouzdanje.
Veza je izazov za svakog muškarca jer zna da se mora potruditi i dati sve od sebe, ali istodobno zbog toga postaje i bolja osoba. Više se trude na svim životnim poljima, počevši od sebe, zdravlja i izgleda pa do odnosa s drugim ljudima.
Sigurnost u vezi još je jedan detalj koji muškarci vole. Koliko god problema imali i koliko god je dan naporan, znaju da će uvečer uza sebe imati voljenu osobu ili će se, primjerice, opustiti preko vikenda na izletu.

Također ih veseli što partnericu mogu učiniti sretnom bez obzira na to radi li se o iznenađenju, dobrom seksu ili običnoj kavi subotom ujutro za koju znaju da je njoj omiljena. Shoshanna ističe da je u istraživanju za jednu od svojih knjiga shvatila da muškarci često odustaju od veze kada shvate da niti jedan njihov potez ili ideja partnericu ne može iskreno razveseliti i učiniti je sretnom.

Seks. Ne treba ga posebno isticati jer je poznato da je muškarcima jako važan. No osim samog zadovoljstva koje im seks pruža, i muškarci osjećaju posebnu sponu te su sretniji u životu ako im je intimni život dobar. Tada, baš poput žena, osjećaju da su voljeni te im se partnerica divi i doživljava kao kompatibilnu osobu.

Parovi koji imaju uspješne veze znaju koliko je truda i kompromisa potrebno uložiti u odnos. Muškarci koji se ne uspijevaju vezati uz nekoga te ulaze iz jedne veze u drugu, nisu uspjeli naći prvu osobu koja bi zadovoljila sve njihove potrebe, posebno osjećaj sigurnosti i ljubavi. Žena koja to zna iskazati te mu pokazati da voli provoditi vrijeme s njim, zadržat će ga bez problema.

Izvor: tportal.hr