Što je to na muškarcima ženama potpuno neodoljivo

Što je to na muškarcima ženama potpuno neodoljivo
...s naglašenijim oblinama i s malo šminke na licu, a neke studije otkrivaju i osobine koje pripadnice ljepšeg spola cijene na potencijalnim partnerima!

Položaj glave

Istraživanje Sveučilišta u Newcastleu pokazalo je da su žene pozitivno ocijenile fotografije na kojima su muškarci držali glavu prema gore u usporedbi s onima čija je glava bila položena prema dolje. Razlog? Istraživači misle da je zato što muškarci obično gledaju odozdo prema dolje žene koje su niže, pa je logično da je pripadnicama ljepšeg spola taj položaj puno privlačniji.

Izgled lica

Tzv. teorija zlatnog reza o najsavršenijoj kompoziciji, a koja je svoj procvat doživjela u renesansi, prema nekim znanstvenicima, još uvijek ima velik utjecaj na privlačenje osoba suprotnog spola. Prema njoj, idealna osoba ima lice dužine 1,5 puta veće nego što mu je širina. Prostori između čela i očiju, od očiju do dna nosa te od dna nosa do brade su jednaki; uho je otprilike iste dužine kao i nos, a širina svakog oka je jednaka razmaku između njih. Mislite da ovaj izračun ne drži vodu? Prema stručnjacima koji su upotrijebili spomenutu teoriju, lice Brada Pitta od maksimalne ocjene 10 dobiva 9,3!

Tportal.hr