Stižu udavače: Neću se ja s Ukrajinkama bezveze morem valjat...

Nediljko Babić Gangster, udavače, ukrajinka, Nediljko Babić Gangster, gangster, Nediljko Babić Gangster, cura, ženidba, Nedjeljko Babić Gangster, udaja, ženidba
..."Slobodne Dalmacije" prije mjesec dana u pomoć pozvali narodnog liječnika za usamljena srca Nediljka Babića Gangstera?

Po imotskom Kupidonu ima, u svojoj bilježnici Nediljko je već počeo zbrajati raspoložive ženske snage kako bi se pred Višanima mogao reprezentativno predstaviti. A ono što se čeka, što bi Gangster volio dobiti, jest i službeni viški poziv od momaka, iz grada, od nekog ozbiljnog koji bi na škoju poradio na logističkom dijelu priče.

Makar toliko, da znade da ga dolje netko stvarno čeka. Da ne ispadne još kako se bezveze provaljao gore-dole po aktualnim neverama, uhvatio morsku bolest, pa još i imotsku dušu nenaviklu na jake bofore, uludo ispustio na putu do juga.

Puna aktovka

- Dočim je tekst izaša, javilo mi se nekoliko novih momaka s Visa. Odma su se počele javljat i žene, ima tu i Splićanki, ima i Slavonki, nešto iz Herceg Bosne, a ima i Ukrajinki. Te posebno vole doć na more. Šta se mene tiče, ja san spreman, uvik za akciju, moja aktovka je puna podataka.

Ali bogati, neko za taj naš dolazak, a doša bi s poslovnim partnerima, mora doli organizirat bazu. Rečemo, makar da nam smještaj priprave, dogovore susret u nekom prostoru, pozovu i zbroje momke. Ne možemo ovako dole, a da ne znamo šta nas čeka. Mi smo ozbiljni ljudi - kaže Gangster, momentalno jedini čovjek koji u rukama nosi recept za spašavanje viškog nataliteta, samim tim i budućnosti otoka.

S njim bi na Vis došao i poslovni mu partner Nediljko Ujević i kolegica Tamara, kaštelanska Ukrajinka. Oni bi malo porazgovarali s ljudima, oćutili što žele, kakve afinitete imaju... Gangster kaže i kako je naučio u poslu da su ljubavnoj srići svi puti otvoreni.

A jedan od njih je i preko njegove pokretne kancelarije, aktovke koja čuva silne podatke, fotografije, kontakte... No, bez podrške s juga neće lako ići, pa im Gangster nudi i alternativno rješenje, sastanak na pola puta, u Splitu. Tako će se i vidjeti tko je pravi junak, tko misli ozbiljno, veli.

Oće-neće...

- Ako su za to da dođemo, a rekli su da im pomoć triba, ja čekam poziv, zeru smještaja za tu noć, pogledat ćemo moj film, nasmijat se, zapivat, popričat... Ee, oprezan san, di neću. Svega san ja vidija u ovon poslu. Koliko ih se pripadne, pa oće-neće, pa se prevrće u mislima, pa utekne u zadnji tren.


A tako je to, nije lako u nekin godinama minjat život. Pa i okolina čini svoje, zna se i narugat - "štaš tražit ženu tako, priko oglasa, ne luduj, svit će se rugat", ili "diš se sad ić ženit pod stare dane" - veli Gangster.


Ali ima i ona stara narodna - "Boj se ovna, boj se govna", pa kad ćeš onda živit. A bogme za sreću treba malo i pretrpjeti, nešto i dati da bi se nešto i dobilo. Gangster je svoje rekao, on je spreman za akciju i čeka Višane da mu daju mig. A mi prenosimo balun na škoj. Prošli smo put poziv - što se čeka - uputili curama, ženama, i one su odmah reagirale. Sada isto to pitamo Višane.

PIŠE TANJA ŠIMUNDIĆ BENDIĆ, Slobodna Dalmacija