Sportašima, novinarima i pjevačima podvodili djevojke za 800 kuna

Sportašima, novinarima i pjevačima podvodili djevojke za 800 kuna
...od kraja 2013. pa do sada organizirali prostituciju.
Akciju je policija provodila nekoliko mjeseci nadzirući društvene mreže preko kojih su usluge nuđene, a prateći kontakte prostitutki policajci su otkrili kako se među njihovim klijentima nalaze i poznate osobe iz javnog života.

Riječ je među ostalim o nekoliko odvjetnika, jednom pjevaču, jednom sportskom djelatniku te jednom TV novinaru. Premda su svi organizatori uhićeni istovremeno, kako neslužbeno doznajemo radi se zapravo o četiri različita slučaja podvođenja.

U nekima od slučajeva makroi su podvodili i djecu koju su "regrutirali" preko Facebooka, nekima nudeći otvoreno poslove eskorta, dok su nekima isprva prezentirali kako se radi o poslovima hostesa i fotomodela, da bi ih poslije pokušali prijetnjama i ucjenama prisiliti na prostituciju.

Tako je npr. jedan od organizatora, D.T., više puta preko Facebook stranica na kojima je tražio djevojke za posao hostese pokušao maloljetne djevojčice nagovoriti na pružanje seksualnih usluga.

Međutim, neke od djevojaka su ga odbile i sve prijavile policiji koja je od tada D.T. počela tajno nadzirati. Jedna se, pak, od maloljetnica u strahu zaključala u unajmljeni stan te odbila primiti "klijente" koji su joj došli na vrata.

U ostala tri slučaja, u kojima su korisnici usluga bile poznate osobe, radilo se o punoljetnim prostitutkama koje su usluge pružale u zagrebačkim motelima i hotelima ili pak u stanovima, a cijena je bila oko 800 kuna po satu.

jutarnji list