Seve tuži Milana, želi da sina viđa samo dok je i ona s njim

Severina (41) ovim potezom želi da se Aleksandar da njoj na odgoj i čuvanje te da sud odredi koliko će ga Milan puta moći viđati, ali samo u njezinoj nazočnosti.

 

- Upoznat sam s činjenicom da me je Severina tužila, sudeći po izjavi Jadranke Sloković, ona inzistira da se naš sin povjeri njoj. Ja i dalje ostajem pri svom dubokom uvjerenju da naš sin Aleksandar treba odrastati uz oba roditelja ravnopravno, a to je jedino moguće ukoliko kao roditelji imamo jednaka prava u obavljanju roditeljskih dužnosti - rekao nam je Milan Popović (47).

Pjevačica je također zatražila da se svi kontakti oca i sina odvijaju samo u njenoj nazočnosti zbog, kako kaže, dobrobiti djeteta. Iako se nagađalo kako Splićanka to radi jer se boji da bi ga srpski "kralj bakra" mogao odvesti u Srbiju, Milan je i to demantirao.

- Postaje jasno zašto ne dozvoljava da budem sa svojim sinom, a time se na najgrublji način krše prava djeteta - poručio je Popović.

U kojim slučajevima se može zatražiti reguliranje kontakata s djetetom i koje privremene mjere sud može donijeti, upitali smo odvjetnicu specijaliziranu za obiteljsko pravo Dafinku Večerinu. Ona ističe kako slučaj ne poznaje jer nema uvid u dokumentaciju, ali takva mjera se donosi u slučaju kad postoji opasnost da roditelj s kojim dijete ne živi i ne plaća alimentaciju time dovodi u opasnost djetetovu egzistenciju.

- Žalba protiv te mjere ne odgađa njezinu primjenu. No čini mi se da u ovom slučaju to nije bitno. Puno važnija je privremena mjera s kim će dijete živjeti - smatra Večerina.

Prema njezinu mišljenju, Centar za socijalnu skrb i vještaci odlučuju je li nužno da pri svakom susretu djeteta i oca bude nazočan i roditelj s kojim dijete živi ili će to biti pod nadzorom stručne osobe. Velike ovlasti, dodaje, ima i sud koji mora prosuditi poznaje li dijete drugog roditelja i je li dijete i prije bilo s njim samo, te osjeća li se s njim sigurno.

24sata.hr