Sedam namirnica za borbu protiv vikend mamurluka

mamurluk, lijek, mamurluk, lijek, alkohol, žene, alkohol, mučnina, mamurluk, glavobolja, lijek, mamurluk, alkohol, namirnice, jutro, umor, stres, mamurluk, alkohol, piće, mamurluk, namirnice, liječenje, mamurluk, alkohol, alkoholizam, mamurluk, autobus, mamurluk, mamurluk, protiv mamurluka, lijek, mamurluk, protiv mamurluka, tipovi, stanja, mamurluk, protiv mamurluka, klinika, protiv mamurluka, kava alkohol mamurluk, mamurluk, Nova godina, namirnice, protiv mamurluka, mamurluk, kava alkohol mamurluk, alkohol, alkoholizam, mamurluk, pijanstvo, parada pijanstva, vrste, profesori, profesorice, iskustvo, alkohol, mamurluk, protiv mamurluka, protiv mamurluka, mamurluk, pića, žene, alkohol, blagdanski mamurluk, mamurluk, protiv mamurluka, protiv mamurluka, mamurluk, kava alkohol mamurluk, mamurluk, protiv mamurluka, blagdanski mamurluk, mamurluk, blagdanski mamurluk, kava alkohol mamurluk, protiv mamurluka, mamurluk, protiv mamurluka, blagdanski mamurluk, doček Nove godine, mamurluk
Ako na pojam 'petak' skačete od veselja, a vikende i izlaske prijateljima volite više od mirnog druženja s roditeljima, onda je ovo članak za vas. Kaymu.hr sakupio je listu od čak 7 vječnih boraca protiv mamurluka koji sigurno pomažu kada se soba vrti, glava 'puca', a želudac svira pjesmu od noći prije.

1. Zeleni čaj
Zeleni čaj je legenda među borcima protiv mamurluka. Bogat antioksidansima, odličan je za detoksikaciju i oporavljanje jetre. Ukoliko osjećate mučninu, vašem čaju možete dodati ružmarin ili lavandu.

2. Jaja
Jaja obiluju cisteinom, aminokiselinom koja pomaže tijelu da razgradi toksine i očisti organizam. Također, proteini iz jaja stabiliziraju šećer u krvi i lako se probavljaju.

3. Banane
Ukoliko ste se poslije burne noći probudili s osjećajem slabosti i drhtavice, ne morate brinuti - pojedite bananu. Nakon besane noći i mnogo alkohola, vašem tijelu nedostaje kalcija, čija su posljedica visok krvni tlak i fizička slabost. Banane su bogate kalcijem, koriste ih sportaši pri velikim naporima, pa je stoga jasno da će pomoći i vama nakon nešto drugačije, ali jednako intenzivne i naporne noći ranije.

4. Sok od rajčice
Alkohol i jetra ne idu zajedno, a noć u kojoj je alkohol dominirao iscrpit će njene kapacitete za održavanjem normalne razine šećera u krvi. Obzirom da je glukoza primarni izvor energije za mozak, nizak stupanj šećera može uzrokovati opću slabost i loše raspoloženje. Srećom, jedna čaša soka od rajčice sadži dovoljno slobodnih šećera da se on stabilizira i poboljša opće stanje organizma.

5. Juha
Ne biste vjerovali, ali obična, domaća, pileća juha apsolutno je predivan lijek za mamurluk. Ona umiruje želudac, a obiluje kalcijem i natrijem koji vraćaju ravnotežu organizmu. Također, obzirom na dehidraciju tijela uzrokovanu alkoholom, obična juha svojim će svojstvima pružiti i rehidraciju stanica.

6. Šparoge
Šparoge ne voli svatko, ali prema istraživanju koje je provedeno u J. Koreji, konzumiranje šparoga za vrijeme (ili prije) konzumacije alkohola može spriječiti ili ublažiti mamurluk. Razlog tome su važni enzimi koji razgrađuju alkohol prije nego što ga naš organizam upije.

7. Med
Med obiluje antioksidansima i koncetriranom fruktozom, što pomaže da se preostali alkohol brže izbaci iz organizma, a vi oporavite.

Izvor: Kaymu.hr