Prosvjed protiv vlasti: Seksom "posluživala" siromašne besplatno cijeli dan!

Ye Haiyan, kineska blogerica i feministica, u znak prosvjeda zbog racije u lokalnom bordelu i surovosti komunističkih vlasti prema još siromašnijim prostitutkama, na jedan je dan siromašnim radnicima i poljoprivrednicima u provinciji Guangdong besplatno pružala seksualne usluge.

Na svom je blogu zatim detaljno opisala kako izgleda jedan prosječan dan u životu seksualnih radnica iz najnižih društvenih slojeva, a zatim i početak svog jednodnevnog angažmana u istom poslu.

Kako piše Global Times, bjašnjavajući odluku da i sama postane prostitutka, Haiyan kaže da je za to imala tri razloga:

- Prvi motiv mi je sprečavanje policije da uhvate siromašne radnike (mušterije) i oglobe ih. Drugo, želim izaći u susret potrebama najnižih staleža i doprinijeti smanjenju društvenog pritiska. Treće, želim napraviti kontrast između svoje ljubavi prema nižim slojevima društva i surovosti vladine politike. Nadam se da će i njih dirnuti moja akcija - napisala je Kineskinja.

Pružila im ljubav

Prva joj je mušterija bio 18-godišnji mladić iz obližnjeg sela, kojem je, kako kaže, pomogla staviti kondom te ga je podsjetila da uvijek mora imati zaštitu, a nakon toga je redom pružila usluge četvorici muškaraca, od kojih su neki bili stariji od 50 godina.

Blogerica tvrdi da je seks jedina stvar koju žele mušterije - radnici i poljodijelci i da to nije toliko loše kao što vlasti to predstavljaju. Siromašni muškarci poput njenih mušterija, nikad neće imati dovoljno novca da bi imali ženu, ali barem uz pomoć prostitutke mogu zadovoljiti svoje seksualne potrebe, objašnjava Haiyan.

Klijenti su joj rekli da je ona bila najljubaznija osoba koju su upoznali u bordelu.

- Ja im samo pokazujem poštovanje i na njih gledam kao na braću, na članove obitelji. Ne gledam na njih s visine i u njima vidim gospodu bez obzira na to koliko im je iznošena odjeća ili koliko su prljavi. Ja ih grlim i tješim, puštajući ih da osjete da ih netko i dalje voli - kaže Ye Haiyan.