Prostitucija na Internetu, lako i pristupačno

Prostitucija na Internetu, lako i pristupačno
Kroz pet minuta pregledavanja stranica je moguće doći do broja osobe koja nudi svoje usluge, bilo opuštajuće masaže u Vašem ili njezinom/njegovom prostoru. Njegovom prostoru naglašavamo upravo iz razloga što nisu samo žene te koje pokazuju svoje slike i nude svoje usluge, već su tu i muškarci. Od profesionalnih stripera do muških osoba koje samo traže društvo ili pak masaže parova, stvarno je ponuda raznolika. Kako primjećujemo i cijene su raznolike uz trendove spuštanja u doba recesije. Očito da niti posao prostitucije ne cvjeta kao nekada budući da neke osobe i javno objavljuju svoje cjenike pri tome ne sakrivajući da se radi o seksualnoj usluzi. Neki uslugu zamaskiraju govoreći da se radi o masaži sa sretnim završetkom.

Pozivom na nekoliko telefonskih brojeva dobivene su cijene od svega 200 kn za oralno zadovoljavanje, pa 350 kn za odnos u trajanju od pola sata te 700 kn za sat vremena. Usporedbe radi cijene su skoro pa duplo manje u odnosu na susjednu Srbiju i Bosnu i Hercegovinu te smo primijetili da dosta osoba sa tih prostora dolazi zarađivati svoj „kruh svagdašnji" na naše prostore. Sve osobe koje smo zvali su bile pristupačne te nam objasnile da je obavezna najava pola sata ranije, a dosta njih nam je čak i reklo svoje radno vrijeme. Uistinu kao da se radi o bilo kakvom drugom poslu, štoviše, jedino što nismo pitali za račun i da li je on fiskaliziran. No, ne bi se čudili niti da možemo platiti POS uređajem, jer ako ga imaju naši u MUP-u, samo je pitanje vremena kada će se i „prijateljice noći" modernizirati.

Šalu na stranu, u najmanju je ruku žalosno što pozivom u Državno odvjetništvo oni o broju erotskih oglasa na plavome oglasniku stvarno ništa ne znaju. Uputili su nas na najbližu policijsku postaju i na predavanje pisanog prigovora. U vremenu kada se milijuni kuna troše na razne e-građane i slične sustave, za sprječavanja ove vrste kriminala država očito nema interesa ili barem pojedinci namjerno/nenamjerno okreću svoju glavu na drugu stranu. Očito je u vrijeme krize interes pojedinaca jači od interesa društva ili barem dijela javnosti koje vjeruje da živi u pravednoj i pravnoj državi.

portaloko.hr