Prostitucija cvjeta u BiH, domaće cure na cijeni?

BiH je, prema policijijskim izvorima prihvatila praksu drugih država, pa je prostitucija, uvjetno rečeno, modernizirana. Prije nekoliko godina glavnu riječ u BiH vodile su Ruskinje, Rumunjke, Ukrajinke i Moldavke. Nakon dobro poznatog slučaja sa Olenom Popik, strankinje su sve manje na cijeni i svakim danom ih je sve manje. Danas su na cijeni domaće djevojke, i uglavnom studentice kojima je prostitucija dodatni izvor zarade.

One uglavnom zbog ekonomskih razloga prave društvo bogatim ljudima i pružaju im seksualne usluge. Naravno da nisu samo studentice u igri, te je javna tajna da postoje prave profesionalne eskort dame koje svoje usluge jako dobro naplaćuju. Njihova cijene kreće se od 100 do 200 eura za sat posla, dok je za noć cijena od 500 do 1000 eura.

Nažalost ekonomska situacija, kako u BiH, tako i u okruženju dovela je do povećanja broja djevojaka koje se se odlučile baviti najstarijim zanatom na svijetu, te tako sebi priskrbiti udobniji i ugodniji život. Internet, tisak, pa i neke tv postaje pune se oglasa iza kojih se krije ništa drugo nego dobro uhodan posao sa prostitucijom.

Posljednjih godina sve su glasnije udruge koje traže da se ovakav način prostitucije legalizira. U zemlji liberarnoj kao BiH to će se teško desiti, pa će prostitucija i dalje biti u nekoj vrsti ilegale.

hercegovina.info