Procurile fotografije golog profesora iz BiH

Procurile fotografije golog profesora iz BiH
Iako je, uz opis fotografija, napisano da ih je ovaj prosvjetni radnik, čiji je identitet poznat redakciji "Nezavisnih", navodno slao učenici, on to negira te tvrdi da je istina posve drugačija.profesor

Profesor, koji je na spornim fotografijama, navodi da je riječ o njegovoj grešci, koju priznaje. "Jesam ja na fotografiji. Dopisivao sam se sa jednom ženskom osobom, koja mi se osobnom iskaznicom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole", rekao je ovaj profesor.

Kaže da je ispao naivan, da je šteta načinjena, ali i dodaje da ne zna jesu li sporne fotografije vidjeli učenici škole u kojoj predaje. "Kajem se! Dao sam izjavu u školi, otvoreno. Što ste me vi pitali, pitao me i direktor, koji će vidjeti što i kako dalje. Ja ne znam što će biti dalje", rekao je profesor u izjavi za "Nezavisne".

Spasoje Vasiljević, direktor škole, napominje da njegova saznanja govore o tome da ove fotografije profesor nije slao učenici, kao ni maloljetnoj osobi.

"Kao direktor, nakon što sam upoznat s ovim slučajem, obavio sam razgovor sa profesorom i uzeo izjavu od njega.

Naime, on je izjavio da je uspostavljanjem komunikacije, a nakon nekoliko prepiski i dobivenih fotografija tražio odprofesor1 te osobe i dobio kopiju osobne iskaznice. Navedena osoba na osobnoj iskaznici je 1988. godište i ime je poznato. Nakon toga on je toj osobi poslao sporne fotografije", naveo je Vasiljević.

Direktor škole napominje da je zadužio i psihološko-pedagošku službu da zajedno s njim prati ovaj slučaj kako bi se konačno uvjerili da, kako navodi, profesor nije imao kontakt s učenicom.

Vasiljević napominje da je spomenuti profesor primjeran radnik i do sada nije imao nikakvih problema s njim, pa ni ove prirode.

"Kao direktoru strašno mi je žao zbog ovih fotografija. Smatram da se svi prosvjetni radnici i u privatnom eksponiranju moraju ponašati u skladu s općeprihvatljivim društvenim normama, posebno vodeći računa o osjetljivosti i značaju profesije kojom se bave", ocijenio je Vasiljević.