Pritisak da budu savršene tjera žene da piju prije seksa

Četrnaest posto žena nikad nije otišlo u krevet s nekim muškarcem ili svojim partnerom - trijezno, pokazalo je jedno istraživanje. A za njihovim primjerom, doduše ne tako često, povodi se sve više djevojaka. Gotovo polovina od 3000 ispitanica kazala je da preferira seks pod utjecajem alkohola jer se lakše opuste. Tri četvrtine njih otkrilo je da im se lakše otvoriti prema partneru nakon nekoliko čašica. Četiri od deset žena, kad su spavale s muškarcem prvi put, uvijek su bile pripite!

Ispitanice su bile u dobi između 18 i 50 godina, a spavale su prosječno s osam muškaraca i najmanje s njih pet bile su pijane, čak i toliko da se nisu mogle sjetiti imena "sretnika".

Piće s muškarcem koji ih privlači žene smatraju ritualom zavođenja, a neminovno je da onda kad je dođe do seksa, nisu "potpuno čiste".

Studija je pokazala i da 75 posto žena povremeno voli popiti prije nego se zaputi u krevet sa svojim mužem ili dečkom, a šest posto nikad nije bilo trijezno tijekom seksa.

Iako je seks za sinonim za opuštenu zabavu, a zabavama uvijek "kumuje" alkohol, ženama u krevetu ipak nedostaje samopouzdanja. I to je pravi razlog zašto piju.

- To što alkohol igra ključnu ulogu u njihovu ljubavnom životu pokazuje da žene traže nekakvu potporu kada je u pitanju seks. I dok mnoge tvrde kako konzumiraju alkohol prije seksa jer je to dio izlaska i procesa zavođenja, veliki postotak će zapravo odbiti otići u krevet bez koje koje čaše vina. No mnoge će izgubiti kontrolu i tu dolazi do seksa na jednu noć - kaže Kathryn Lakeland, voditeljica istraživanja,  prenosi vecernji list.