'Prijatelj me silovao dok sam spavala, htjela sam se ubiti'

silovanje, prijatelj
rekla je glumica AnnaLynne McCord (29) zvijezda serije '90210' i 'Reži me' koja je na Dan žena odlučila otkriti da je bila žrtva silovanja kada je bila tinejdžerica.

Glumica je ispričala da je tada kod nje prespavao prijatelj. Probudila se usred noći i shvatila da ju prijatelj siluje. Godinama se, kaže, krivila za to što joj se dogodilo.

- Mislila sam da će biti sve u redu, no s vremenom sam postala depresivna i suicidalna. Rezala sam se po rukama - rekla je AnnaLynne.

Trenutak u kojem se suočila s traumatičnim iskustvom je, priča, kada je morala glumiti scenu u Beverly Hillsu u kojoj ju siluje profesor.

Glumica danas pomaže žrtvama silovanja te smatra da društvo još uvijek ima krivu predodžbu o žrtvama zlostavljanja.

- Napustila sam dom kada mi je bilo 15 godina. Kći sam pastora, pa sam se sama u New Yorku previše 'raspustila'. Izlazila sam van, pila i plesala na stolovima u minicama. Ali ništa od toga nije igralo ulogu u mom silovanju. Bila sam u vlastitoj kući, pustila sam prijatelja da prespava kod mene, a on me iskoristio - ispričala je McCord u intervjuu za BBC.

Prije tri godine, svog je silovatelja srela u noćnom klubu i bila je šokirana kada je čula da on svom društvu priča da je ona u njega godinama zaljubljena.

Odvukao me sa strane i htio je pričati sa mnom. Kada sam ga podsjetila na to što se dogodilo rekao je: 'Što to pričaš? Ta noć između nas bila je prekrasna' - prisjetila se AnnaLynne.

Glumica je ženama koje su prošle kroz takva teška iskustva poručila da progovore.

- Nemojte se zatvarati. Ne dopustite pristojnim lažima ovog društva da vas ušutkaju - rekla je.

24sata.hr