Poznata influencerica bez dlake na jeziku o nadolazećoj Povorci ponosa u Sarajevu

Hana Hadžiavdagić, vatrena navijačica , Hana Hadžiavdagić, LGBT, povorka ponosa

Hana Hadžiavdagić, influencerica i televizijska voditeljica među prvima je podržala Povorku ponosa. Budući da se ovih dana vodi polemika o tome treba li se ova povorka održati ili ne, Hadžiavdagić je poslala poruku svima onima koji imaju negativan stav o LGBT populaciji.

Na svojoj službenoj Facebook stranici objavila je post i oštro kritizirala sve koji su protiv održavanja Povorke ponosa. 

"Nikad više kurvaluka, nepoštivanja bračnih drugova, nasilja u porodici, razvoda, samohranih roditelja, sudskih procesa koji se godinama vuku obično na štetu djece, mržnje, zla, neljudskog ponašanja, ubijanja nedužnih i slabijih kako ljudi tako životinja, uništavanja prirode. Da, za sve to su vam isključivo krivi pe*eri i lezbejke. Toliko licemjerja na Balkanu da mi se stvarno povraća od lažnih vjernika, čistih obraza, spominjanja vjerskih knjiga i propisa ispred teme Povorka! Pometite vlastite pragove pa onda držite nekome predavanja o moralu. I prestanite se više kleti Allahom i Isusom jer od vaših kletvi, a poganih života i jezika i jeste nam danas sve naopako. Kako vas više nije sramota! Fuj!", napisala je vidno iznerivrana Hana.

Hanini vjerni fanovi podržali su njeno mišljenje u komentarima. 

"Lagali su Tita da su komunisti, sad lažu Boga da su vjernici".; "Potpuno ste u pravu poštovana Hana!"; "Sve je to tačno. Problem je što nekako ne želimo priznati da je sve to tako, tražimo izgovor kako bismo nekako legitimirali našu nasilnu prirodu", samo su neki od komentara. 

Podsjetimo, prva Povorka ponosa u BiH održat će se 8. rujna na ulicama Sarajeva.