Popularna Mostarka Mija Martina u svijetu mode

mija martina
...DeRyckere i Josipa Grabovca, koji već par godina žive i rade u inozemstvu, Mija Martina u Kanadi a Josip u Italiji, spojila je ovoga puta poslovna dizajnerska suradnja.

Na prijedlog Mija Martine, naš poznati modni blogger je postao zaštitno lice Aldo Formal Waera (AFW), poznatog Kanadskog brenda luksuznih odijela čiji dizajn, uz vlasnika Kena Lozana, već neko vrijeme kreira u potpisuje Mija Martine.

Nikad ne reci nikad

Aldo Formal Wear, inače je jako popularan brend u Kanadi i SAD-u, a uz hercegovačke mlade snage ne sumnjamo da će popularnost proširiti i na Stari kontinent. Kako se Mija našla u dizajneriskim vodama i kako je došlo do njezine suradnje s Josipom, otkrila je ekskluzivno za čitatelje Večernjega lista.

"U životu sam naučila jedno: ‘Nikad ne reci nikad!' Uvijek sam voljela izazove, okušati se u novim stvarima, i nisam se nikada bojala početaka. Trudila sam se da sve što radim, radim s puno ljubavi i da sam u tome 100 posto. Ljubav prema glazbi nikada neće prestati, što potvrđuje da i u „dalekoj" Kanadi imam bend i dalje održavam koncerte. Divna iskustva sam stekla radeći kao voditeljica, organizatorica zabavnih događanja na Mostarskom sajmu, upoznala sam divne ljude putujući, a sada stvaram nova iskustva, nove uspomene što kao dizajner ali i kao fitness instruktorica. Zapravo radim sve što me čini sretnom. Uvijek sam slijedila svoj instinkt i tu sam gdje jesam" - kazala nam je Mija, koja sprema svoju prvu kolekciju odijela u suradnji s vlasnikom i prijateljem Kenom Lozanom.

"Kada smo pravili marketinšku strategiju, Josip mi je prvi pao na pamet. Imala sam ga u vidu i za još neke projekte prije AFW, no čini mi se da nije bilo pravo vrijeme za to, sve do ovoga trenutka. S obzirom da cijenim njegov rad, sretna sam da smo ovaj prvi korak uspješno realizirali. U skorijoj budućnosti u planu imamo uraditi još par snimanja i promocija. Za Božić dolazimo oboje obiteljima u posjet pa ćemo pokušati odvojiti malo vremena i za posao, a raduje me i suradnja na nadolazećem Mostarkom sajmu" - poručila je Mija.

S druge strane Grabovac Josip je bio zadužen za ideju kako na najbolji mogući način predstaviti ovaj brend i odabrati lokaciju na kojoj će snimati. Uz pomoć stručnog tima na najbolji mogući način je prikazao spoj modernog i klasičnog stila koje nosi odijelo.

Ponosan na suradnju

- Jako sam ponosan na ovu suradnju s obzirom da smo jedni od rijetkih koji su dobili odobrenje snimati u prekrasnom ambijentu luksuzne Palače Milzetti u talijanskom gradiću Faenzi, u kojoj je nacionalni muzej neoklasicizma. U očaravajućim oslikanim dvoranama s mnogobrojnim dijelovima starog namještaja i djelima lokalnih majstora predstavio sam neke od radova s potpisom ovoga kanadskog brenda a iza kojeg stoje radovi Kena i Mije. Mija Martina Barbarić i ja se privatno poznajemo jako dugo, no do prošle godine kada sam na njezin poziv odlučio biti gost i govornik na bloggerskoj radionici koju je organizirala u sklopu Mostarskoga sajma, nismo imali priliku surađivati. Tada su krenule neke prve ideje, a završni dogovor je urodio plodom prije par dana", kazao nam je Josip koji je još nekoliko dana u našim krajevima, nakon čega se vraća svakodnevnim obvezama u Italiji.

Vecernji list