Pokloni kojim ćete iznenaditi partnera za Valentinovo

Tradicionalno, zaljubljeni parovi pokazuju privrženost jedno prema drugom poklanjajući cvijeće, slatkiše i čestitke na Dan zaljubljenih, koji se obilježava 14. veljače, kada cijene ovih proizvoda vrtoglavo rastu.

Za one kojima je dosadilo poklanjati ruže i čokolade, postoji mnogo alternativnih poklona koji su dostupni na tržištu. Potrebno je samo potražiti na pravim mjestima. Možete čak i sami napraviti poklon za Valentinovo, sve ovisi o snalažljivosti i kreativnosti.

Ukoliko poklonu dodate svoj osobni pečat, ideju, onaj kome je namijenjen će se osjećati posebnim. To može biti jednostavna poruka napisana rukom na vrhu pakovanja poklona ili nacrtano lice partnera na torti. Jedinstvenost poklona nije ograničena samo na hranu, olovke i nakit. Kompanija Apple npr. nudi besplatno lasersko graviranje na iPodu i iPadu nakon kupovine ovih uređaja. Mogli biste gravirati ime vašeg partnera ili neke od ljubavnih poruka.

Ljubav se može izraziti i pjesmom. Ukoliko ne znate napisati pjesmu, možete odabrati neku romantičnu melodiju za vašu voljenu osobu. Možete i otpjevati neku ljubavnu pjesmu ili platiti nekome ko bolje pjeva, kako biste zajednički uživali.

Psići su odličan poklon, ali i koristan, jer vaš partner ili partnerica donekle mogu steći iskustvo roditeljstva. Oni koji nemaju iskustva sa čuvanjem ljubimaca, pasmina shih tzu je idealno rješenje, jer se ovi psi vole igrati i nisu agresivni. Oni mogu poslužiti kao "prva beba", koja svakoga može naučiti da bude pažljivija i odgovornija osoba.

Poznavanje potreba vašeg partnera je također pokazatelj ljubavi. Praktični pokloni, kao što su kuhinjski pribor i kancelarijski materijal, mogu biti itekako romantični. Ljubitelji kave će vjerovatno biti oduševljeni novom šoljom sa drugačijim ukrasima ili šoljom koja mijenja boju. To će njihovo iskustvo uživanja u kavi učiniti interesantnijim.

Nakit je jedan od najboljih načina kojim možete pokazati voljenoj osobi koliko vam je posebna, a kada dobije takav poklon, definitivno će se posebnom i osjećati. To mogu biti perle, ogrlice ili narukvice, ovisno o ukusu.
(Sarajevo-x.com)