Podložnost muškarcima?

Ljubav prema voljenoj osobi nekada zna biti zaista neumjerena. Neumjerena do te granice da postanemo apsolutni beskičmenjaci koji se pretvaraju u robove svojih ljubavnika. Baš kao prave američke domaćice iz pedesetih, postajemo zaluđene svojim muškarcem, njegovim likom, stasom, glasom pokretima, ambicijama, kao da smo zaboravili na samu sebe piše zena.hr.

Prepuštate sve odluke njemu ili prvo čekate njegov odgovor kada vas nešto pita? Za sve se želite konzultirati s njim i uhvatite se kako više niste sposobni za donošenje vlastitih odluka? Prepoznajete li se ovdje? Začudili biste se koliko žena u našoj državi još razmišlja tako. Neke žene jednostavno ne žele razmišljati svojom glavom. Muškarca smatraju dominantnijim u svakom pogledu i misle kako je on njihov bog te imaju predodžbu o tome kako on sve zna i za sve je sposobniji od nje.

Modernije žene ipak se osvrću na vlastitu intuiciju te grade svoju karijeru, idu svojim putem i općenito su prihvaćenije u društvu. "Primitivnije" žene možemo svrstati u grupaciju žena koje su apsolutno podložne svojim muškarcima. Kuća mora uvijek biti čista kada on dolazi s posla, ručak napravljen, ona namirisana, spremna da ga sluša, mazi, izmasira i udovolji mu za sve što on želi. Modernije žene se ne mogu zamisliti u toj ulozi. Postoje one žene koje uvijek traže dovoljno izbalansiranu vezu gdje oboje mogu sudjelovati u svemu, što je najčešće i najbolji način, dok postoji i četvrta grupacija žena koje možemo svrstati u dominantnije.

 

 

Imati kvalitetnu vezu bez podložnosti i nije tako teško... Evo što je potrebno:


Poštovanje - Uzajamno poštovanje je najbolja opcija. Svako partnerstvo zahtjeva određenu količinu prihvaćanja, uzorništva, slaganja, neslaganja, ali i poštovanja. Imajte svoje i poštujte tuđe - pravilo je koje se može primijeniti kako u životu, tako i u ljubavi.

Biti svoj - Imati svoje mišljenje i zadržati ga je nešto što se cijeni više od svega. Bez obzira radi li se o ukusu ili stavu, nema potrebe da ga mijenjate jer on ne dijeli vaše mišljenje. Imajte svoj životni put, svoje ciljeve, ideale i smjerove. Ne dopustite da vas ljubav odvuče na krivi put. Često se dogodi da zbog krive osobe skrenete sa svog kursa i na kraju ostanete bez svega. Zašto bi netko određivao što ćete vi raditi i što želite u životu? Posvetiti nekome život nije nimalo velikodušno ukoliko svoj život uopće nemate. Imati svoje mišljenje dragocjena je vrlina koja se lako može steći.

Hrabrost - Ne bojte se. Biti podložni nekome iz straha da ćete ga izgubiti nije nimalo pohvalno. Muškarci vole neovisne žene, žene koje su sposobne brinuti se same za sebe. Muškarac i žena bića su koja se međusobno moraju podržavati, voljeti, ali ne i natjecati u dominantnosti. U psihologiji, svaka osoba više će biti cijenjena ukoliko ima vlastite interese, ako je svoja i ukoliko pokazuje karakter. Strah proizlazi iz nesigurnosti, a nesigurnost je znak da nemate dovoljno vjere u samu sebe i da ste podložni drugim ljudima.

Ne bojte se, počnite vjerovati u sebe, u svoje ambicije i potencijale. Ne postoji ništa i nitko na ovom svijetu tko vam to može oduzeti. Vi ste ti koji možete sve, bez obzira na spol. Ukoliko netko izgleda jače, ne znači da je mudriji. Vi ste ta sila, vi ste taj svijet. Nemojte biti podložni.