Plesna škola Calypso sudjeluje u međunarodnom plesnom projektu MATURANTSKA PARADA 2016.

Plesna škola Calypso, Metković, maturanti, maturantice
U utorak 17. svibnja točno u podne u Sportskoj ulici u Metkoviću posredstvom internet radio signala kojeg će izravno iz Ljubljane (SLO) prenositi Plesna škola URŠKA zasvirati će poznata Straussova „Fledermauss - Quadrille". Glazba će nas putem interneta povezati u najveći sinkronizirani ples na svijetu. Očekujemo da ćemo uz iznimno veliki ovogodišnji odaziv naših plesača (preko 1100 mladih iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca i njihovih gostiju iz Čapljine i Ljubuškog(BIH) u zajedništvu sa pedesetak europskih gradova iz osam europskih država oboriti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke odnosno quarille. To će biti prekrasna plesna razglednica koju ćemo odaslati svim lokalnim, regionalnim i nacionalnim tiskovnim medijima i TV kućama kao i internet portalima koji iz godine u godinu prate ovaj događaj.
U Metkoviću će i ove godine u zajedničkom nastupu biti mali i veliki maturanti, osmaši i srednjoškolci kao i svi ostali učenici srednjih škola pa smo tako uspjeli okupiti rekordan broj plesača i škola sudionica u ovogodišnjem izdanju, čak njih trinaest.

1.GIMNAZIJA METKOVIĆ
2.SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ
3.SREDNJA POLJOPRIVREDNA I TEHNIČKA ŠKOLA OPUZEN
4.SREDNJA ŠKOLA A. KAČIĆA MIOŠIĆA PLOČE
5.SREDNJA ŠKOLA TIN UJEVIĆ VRGORAC
6.OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ
7.OŠ. STJEPANA RADIĆA METKOVIĆ
8.OŠ OPUZEN
9.OŠ VLADIMIRA NAZORA PLOČE
10.OŠ FRA ANTE GNJEČA STAŠEVICA
11.OŠ VRGORAC
12.OŠ MARKA MARULIĆA LJUBUŠKI-BIH
13.OŠ VLADIMIRA PAVLOVIĆA ČAPLJINA-BIH

Posebnost nastupa u Metkoviću je u tome što je jedini grad u ovom međunarodnom projektu gdje na jednom mjestu istovremeno plešu mladi iz dviju država.

Grupno plesanje quadrille (četvorke) za Guinnessa započelo je 2001. godine u Ljubljani (Slovenija), a idejni začetnik projekta je gosp. Tomaž Ambrož i plesna škola Urška. Projekt se ubrzo proširio cijelom Slovenijom, a zatim i susjednim europskim gradovima tako da je u petnaest izdanja do sada ukupno sudjelovalo preko 300 000 plesača koji su plesali u preko 100 europskih gradova i oborili sedam Gunnessovih rekorda. Grad Metković uz stručno vodstvo plesne škole Calypso prvi je grad iz Hrvatske koji se priključio „MATURANTSKOJ PARADI" već 2005. godine i od tada neprekidno dijelom je velikog plesnog pokreta mladih koji završetak svog srednjoškolskog obrazovanja proslavljaju na jedinstven i originalan način u zajedništvu svojih vršnjaka širom Europe.

Proslavimo zajedno zadnji dan nastave maturanata srednjih škola i zaplešimo uz DJ-program u najvećoj discoteci u gradu. Program na Sportskoj ulici započinje u 11 sati generalnom probom quadrille a nastavljamo u AFTER PARTY programu za sve prisutne sve do 15 sati.

 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.