Pistacije – zdrava grickalica koja povećava seksualnu moć

Pistacije su bogate mineralima - kalcijem, željezom, magnezijem, fosforom, cinkom, bakrom, manganom, selenom i fluorom. Od vitamina ovaj orašasti plod sadrži vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, folnu kiselinu i vitamin E.

Svima je poznata nutritivna vrijednost orašastih plodova te njihov pozitivan utjecaj na ljudsko zdravlje. Među orašastim plodovima svojom kvalitetom ističu se i pistacije koje se pojavljuju još od antičkog doba.

Prirodno stanište drveta pistacije je jugozapadna Azija, Iran, Sirija, Afganistan, ali rastu i u južnoj Francuskoj, Grčkoj i Španjolskoj. Što se tiče energetske vrijednosti, pistacije obiluju mastima, no oko 55% te masti je mononezasićeno i to je uglavnom oleinska masna kiselina koja se nalazi i u maslinovom ulju, dok polinezasićene masti čine oko 32%.

Kao izvrstan izvor bjelančevina, pistacije se posebno preporučuju osobama koje ne jedu meso ili ga jedu u manjim količinama. Pistacije su bogate mineralima - kalcijem, željezom, magnezijem, fosforom, cinkom, bakrom, manganom, selenom i fluorom. Od vitamina ovaj orašasti plod sadrži vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, folnu kiselinu i vitamin E.

Zanimljivo je da su se pistacije pokazale kao odličan proizvođač seksualnih hormona, a istraživanja su nedavno pokazala da je gotovo 52% muškaraca povećalo seksualnu moć dnevno konzumirajući pistacije - piše  Polleosport.