Pet ženskih signala koje muškarci nikako ne razumiju

li, kao što vam je vjerojatno i poznato to baš i nije uvijek tako. Donosimo 5 uobičajenih situacija koje muški i ženski mozak potpuno različito tumače

1. Žena kratko gleda muškarca, pa skrene pogled
Ona misli: Sramežljivo mu dajem do znanja da mi se sviđa.

On misli: Imam nešto odvratno na licu. Ili, pokušava
odgonetnuti koju pivu pijem.

Muškarci ovakvo ponašanje više doživljavaju kao uvredu, a ne kao zavodljivo koketiranje. Zbog krivog tumačenja signala često propuste priliku za upoznavanje žena koje im se sviđaju. 

2. Žena riječima šalje dvosmislene poruke
Ona misli: Korištenjem sugestivnih riječi koketiram s njim i šaljem mu poruke da ga želim.

On misli: Koristi tako čudne riječi!

Muškarci uopće ne primjećuju ženske aluzije, zato što im vokabular potpuno drugačiji od onog koje žene koriste u komunikaciji sa pripadnicama nježnijeg spola. Oni traže očite signale. Ubacivanje sugestivnih riječi u razgovor neće mu pomoći u otkrivanju ženskih namjera, osim ako je ponašanje ženske osobe vrlo eksplicitno.

3. Žena zijeva i glumi da je umorna
Ona misli: Dajem mu do znanja da mi je dosadno i da želim napustiti zabavu i ići kući, na način da ne uvrijedim ljude oko sebe.

On misli: Želi ići odspavati u auto, a ja ću se ostati zabavljati.

Muškarci uvijek traže praktična rješenja. Kada im žena kaže da je umorna, oni će to tako i shvatiti! Jedini način da im da do znanja da se ne zabavlja je da im to direktno kaže.

4. Žena pokušava na bezbolan način prekinuti vezu
Ona misli: Pristojna sam i obzirna, a opet sam mu dala do znanja da je među nama gotovo.

On misli: Još uvijek je zanimam.

Prekid mora biti bolan. Jasno treba izreći svoje namjere i ne ostavljati lažnu nadu. Konstrukcije tipa 'privremene pauze' i ' vremena za razmišljanje' bit će krivo protumačene i muškarac će vjerovati da još uvijek ima šanse. Bolje mu je bolno priopćiti istinu, nego ga navesti na krivu pomisao.

5. Žena ga suptilno dodiruje
Ona misli: Koketiram s njim i koristim svaku priliku da ga dotaknem, mičem mu nešto s majice i dodirujem rame kada ispriča dobru šalu.

On misli: On zapravo ništa posebno ne misli.

Prve suptilne dodire neće ni primijetiti. Kasnije shvaća da je riječ o koketiranju. Prve znakove koketiranja muškarci će gotovo sigurno previdjeti. No, treba biti ustrajan i dati im vremena.

zadovoljna.dnevnik.hr