Parovi koji se svađaju imaju bolji brak

Brak bez svađe samo je varka, a parovi koji misle da to znači da nemaju problema, jako se varaju. Izbjegavanje konflikta može dovesti do udaljavanja od partnera, a umjesto da kažemo što mislimo, zatvaramo se i okrećemo kompjuterima, poslu ili se bavimo djecom do te mjere da uopće više ne viđamo partnera, piše index.hr.

Svađanje je vrsta strasti, a time pokazujemo da nam je još uvijek stalo do partnera, ali i do samih sebe. Puštanje partnera da radi nešto što nam se ne sviđa znači gubitak poštovanja prema sebi, što ćemo s vremenom zamjerati partneru. Svađa znači i komunikaciju, a bez nje će svaka veza propasti.

Parovi koji se hvale činjenicom da se nikada ne svađaju često su oni koji se iznenada razvode, jer je otkrivena nevjera jednog od partnera. Postoji naravno razlika između dobrog i lošeg svađanja. Dobre svađe rješavaju se relativno brzo, i to kompromisom. Obje strane poštuju što drugi misli i spremne su poslušati cijelu priču, bez ubacivanja u riječ ili vikanja i vrijeđanja. Loše svađe završavaju bez rješenja, uključuju vrijeđanje i deranje, a na kraju obje strane ostaju ljute i razočarane.

Loše su svađe loše za brak, no one dobre itekako mogu pomoći da se on još učvrsti. Potrebno je samo paziti da se stvari ne izmaknu kontroli, ali činjenica je da su parovi koji se svađaju dugoročno sretniji od onih koji postaju toliko isfrustrirani šutnjom da im je jedina opcija razvod.