Ovo nikada nemojte raditi dok ste u treningu

Fizička aktivnost, tjelovježba, standardni sklekovi, omega 3 masne kiseline, kardiovaskularne bolesti, Oblik tijela, hrana, antioksidansi, celulit, tjelovježba, kralježnica, Bolna kralježnica, Skolioza, CARDIO TRENING, vježbanje, zablude o vježbanju, prehrana, način prehrane, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje ,  tjelovježba za zdravlje , tjelovježba, tjelesne aktivnosti , Alzheimerova bolest, Štiti od Alzheimerove bolesti, zdravlje, prikladna obuća i odjeća, vježbanje, tjelovježba, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , sklekovi, tjelesne aktivnosti , ugljikohidrati, mišići, piloxing, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , Plank vježbe, tjelovježba, Redovita tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , Redovita tjelovježba, tjelovježba
No, sigurni smo da među nama ima i onih koja možda i nisu toliko redoviti, onih koji su krenuli s treningom samo kako bi popravili fizički izgled prije nego se razgolite pred djevojkama na plaži. Bez obzira u koju skupinu spadate, danas vam donosimo stvari koje nikako ne bi smjeli raditi kad jednom krenete s treningom.
Ne preskačite treninge

S obzirom na današnji tempo života, mnogima od nas je teško uskladiti obveze i pronaći dovoljno vremena da bi mogli odraditi kvalitetan trening, pa u tim slučajevima često odlučimo vježbanje ostaviti za neki put kad ćemo imati više vremena. No, takvo razmišljanje je u stvari pogrešno, jer samo pet ili deset minuta treninga može biti dovoljno da razbudite tijelo, reducirate stres i popravite cirkulaciju.
Ne zapadajte u rutinu

Greška koju nikako ne smijete raditi prilikom vježbanja je da zapadnete u rutinu, uvijek vježbate na isti način i usmjeravate se na iste skupine mišića, a ostale zanemarujete. To može dovesti do toga da prenapregnete određenu skupinu mišića, dok neke skupine mišića uopće neće raditi, što opet može dovesti do ozljeda ili zasićenja i monotonije. Bitno je isplanirati zaokruženi trening s kojim ćete kvalitetno raditi na svim dijelovima tijela.
Ne požurujte rezultate

Kad se ljeto opasno približi, mnogi od nas žele u čim manje vremena izvući maksimalne rezultate. Problem je u tome da ništa nije dobro raditi na brzinu (pitajte djevojku, ako ne vjerujete), pa ni krenuti preintenzivno s vježbanjem i treningom. To bi vas moglo udaljiti od treninga zbog ozljede ili bolova u mišićima, a rezultati nastali takvim načinom vježbanja su u pravilu kratkotrajni. Budite dosljedni i napredujte postepeno kako bi izbjegli prije spomenute stvari.
Ne preskačite zagrijavanje

Kao i kod motora, tijelo je prije treninga potrebno postepeno zagrijati kako bi bilo spremno za napore koji slijede. Zbog toga prije svakog treninga odvojite malo vremena kako bi postepeno digli temperaturu i brzinu otkucaja srca, da prilikom treninga ne bi došlo do neželjenih ozljeda.
Ne pretjerujte s energetskim pripravcima

Energetski pripravci mogu biti odličan način kako u tijelo unijeti potrebne kalorije tijekom ili nakon vježbanja, no, imajte na umu da pri tome morate paziti koju količinu kalorija unosite, jer bi se moglo dogoditi da tijelo opskrbite s mnogo više kalorija nego što je za vaš trening bilo potrebno.
Nemojte vježbati samo vikendom

Ako mislite da ćete aktivnošću vikendom nadoknaditi svu neaktivnost tijekom tjedna, onda ste potpuno u krivu. U redu, i vježbanje samo vikendom je bolje nego da uopće ne vježbate, ali nikako nije način kako da budete u formi i održavate zdravi životni stil. U slučaju da nemate vremena za treninge tijekom tjedna, probajte barem biti više aktivni tijekom dana ili odraditi nekoliko vježbi prije nego krenete na spavanje.
Ne stremite perfekciji

To nikako ne znači da ne smijete stremiti napretku, no, ako počnete previše brinuti o vježbanju, rezultatima, fizičkom izgledu i zanemarivati ostale aspekte života onda to nikako ne može biti dobro. Nemojte si dopustiti da vam vježbanje postane opsesija i da razvijete nezdravi odnos prema treningu.