Otkriveno je što muškarce najviše užasava u starenju

Otkriveno je što muškarce najviše užasava u starenju

Muškarci i žene žele zauvijek ostati mladi, ma kako nerado govorili o tome. I dok se o ženama i starenju govori često, ponajviše zbog prateće industrije, o muškom starenju malo se raspravlja, a još manje istražuje. No, i muškarci se boje starenja, jednako kao i žene, samo što o tome gotovo nikada ne govore, javlja Daily mail.

Britansko istraživanje provedeno na dvije tisuće muškaraca  pokazalo je da muškarci više strahuju od ćelavljenja, nego od impotencije, lošeg zadaha, debljine i problema s vidom.Ćelavost je glavni nedostatak starenja za čak 94% ispitanika, dok se impotencije boji njih 89%.

Muški strahovi

94% ispitanika strahuje od gubitka kose

89% muškaraca se boji impotencije

75% ih se brine zbog sijede kose

64% muškaraca se boji debljanja

61% muškaraca strahuje od gubitka zuba

45% muških ispitanika se boji slabljenja vida i debelih naočala

31% ispitanih se boji gubitka sluha

24% muških ispitanika strahuje zbog lošeg zadaha

Dok se ćelavljenje u žena smatra tragičnim stanjem, od muškaraca se očekuje da se nose s njim, kaže psihoterapeutkinja Toni Mackenzie. Dodaje kako ćelavljenje može biti vrlo stresno, teško ga je sakriti, a muškarci pogođeni gubitkom kose više su izloženi izrugivanju od onih koji su se, primjerice, udebljali ili posijedili. „Od muškaraca se očekuje da uvrede otrpe s puno humora, ali taj pritisak može ostaviti traga na muško samopouzdanje koje se može odraziti na fizičko i psihičko zdravlje."