Otkriven sveti gral ženskog seksualnog užitka

Izmjerio ju je i ustanovio kako su njezine dimenzije "malih" 8,1 milimetar s 3,6 milimetra i 1,5 milimetra. Sićušan komad tkiva, bogat živčanim završecima, izaziva godinama u jednakoj mjeri fascinaciju kao i s druge strane brojne frustracije.
Mnogi su znanstvenici i liječnici sumnjali u njegovo postojanje, a časopisi su ga uzdizali kao sveti gral ženskog seksualnog užitka. Unatoč svim sumnjama, Američki ginekolog Adam Ostrzenski i njegov znanstveni tim uspjeli su pronaći G-točku na prednjem zidu vagine. Do otkrića su došli tijekom obdukcijskog pregleda na starijoj Poljakinji koja je umrla od ozljede glave.

'Ova studija je anatomski potvrdila postojanje G-točke, što može dovesti do boljeg razumijevanja ženske seksualnosti', rekao je dr. Oztrenski, na Institutu za psihologiju u St.Petersburgu. Njegov tim ne misli na tome stati, narednih mjeseci planiraju provesti još istraživanja na hormonima, kemijskim spojevima i živčanim završecima kako bi dobili uvid mijenja li se djelovanje G-točke ovisno o dobi.

'Ukoliko žene imaju poteškoća u svom seksualnom životu, onda bi bolje razumijevanje svojih bioloških postavki moglo biti od velike pomoći. S druge strane, za neke žene će to stvoriti još više tjeskobe zbog pritiska da dožive orgazam', rekla je britanska seksualna psihologinja, Paula Hall.

Prije dvije godine istraživanja s Kraljevskog sveučilišta u Londonu zaključili su kako G-točka ne postoji. U studiji je sudjelovalo stotine sestri blizanki. Ukoliko erogena zona postoji, očekivalo bi se kako će svaka od jednojajčanih blizanki prijaviti njezino postojanje, no to nije bio slučaj. Beverly Whipple, istraživačica koja je skovala pojam G-točke nazvala je studiju manjkavom. 'Najveći problem s nalazima je taj što blizanci obično nemaju istog seksualnog pratnera', rekla je Beverly.

Izvor: dnevnik.hr