Otkrijte četiri tajne za uspješan brak

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
Znanstvenica Terri L. Orbuch proučavala je 373 para više od 20 godina i svoje je rezultate istraživanja objavila u novoj knjizi 4 Simple Steps to Take Your Marriage from Good to Great. Pa krenimo:

● Razumijevanje potreba


"Glavni razlog za raspad brakova nisu sukobi, komunikacijski problemi ili seksualna nekompatibilnost" tvrdi Terri L. Orbuch. "Riječ je o frustraciji, svakodnevnim razočarenjima zbog onoga što su muškarci ili žene očekivali i onoga što su na kraju dobili - to je za vezu najštetnije" nadodaje znanstvenica. Možda jedan od partnera očekuje više pažnje ili mu je potrebno više slobodnog vremena. Potrebno je imati razumijevanja za potrebe onog drugog.

● Iskazivanje ljubavi


Muškarci koji od svojih supruga dobivaju pažnju, poštovanje i ljubav dvostruko su više sretniji u braku od onih koji to ne dobivaju i često znaju govoriti da su u sretnom braku. Muškarci čak više od žena trebaju potvrde ljubavi, tvrdi Terri L. Orbuch. Žene često i od prijatelja dobivaju pažnju, komplimente... Muškarci baš i ne. Uostalom, muškarac koji od svoje supruge dobiva ljubav i pažnju vratit će dvostruko.

● Deset minuta dnevno


Romantična noć jednom tjedno preporuča se parovima za uspostavljanje bolje povezanosti ali ponekad je dovoljno 10 minuta dnevno za razgovor ali ne o djeci, obavezama, računima, problemima... Obostrano razumijevanje ne tiče se samo situacija kada su neki problemi u pitanju. Sve što će vam pomoći da bolje upoznate jedni druge pridonosi zbližavanju.

● Fokusirajte se na ono dobro


Ako mislite da je najbolji način za bolje odnose, vezu i brak to što ćete prepoznati problem i raditi na njemu - u krivu ste. Najučinkovitiji način za poticanje zabave i strasti je dodavanje pozitivnosti u odnos. Ta pozitivna energija motivira, svi se osjećaju dobro i u tom smjeru se veza kreće. Ovo ne znači da treba izbjegavati probleme ali potrebno je fokusirati se i na ono dobro u braku. Ako želite sretniji brak pozitivne strane trebaju prevagnuti, objašnjava Orbuch, prenosi webmd.com.