Otišla ljubavniku i ostavila djecu 9 dana samu u stanu, dječak umro od gladi

čuvanje djece, majka, ljubavnik
Njezin 23-mjesečni sin Daniil umro je od gladi nakon šest dana. Kad ju je policija ispitala o cijelom slučaju, Podchapko je rekla kako nije znala da djeca mogu umrijeti, piše Daily Mail.

Dječačić koji je umro od gladi i njegova dvogodišnja sestra ostavljeni su danima sami u stanu. Njihova je majka odlučila devet dana provesti sa svojim ljubavnikom, a djecu je ostavila u samu u stanu, bez hrane. 20-godišnja majka Vladislava Podchapko ostavila ih je u svom stanu u Kijevu u Ukrajini.

Dječačić umro od gladi, sestra tri dana provela sama s njegovim mrtvim tijelom

Dječačić Daniil nakon šest dana umro je od gladi, a njegova dvogodišnja sestra Anna iduća je tri dana provela sama u stanu s tijelom umrlog brata.
Foto: Facebook

Kad su ju napokon pronašli, žurno je odvezena u bolnicu, i sama na rubu smrti zbog izgladnjivanja. Liječnici kažu da je pravo čudo to što je preživjela.

‘Djevojčica je bila iscrpljena, bila je vrlo slaba', rekao je jedan od liječnika koji se za nju brinuo.

U bolnici su ju odmah počeli hraniti infuzijom. Djevojčica je sada bolje i liječnici kažu da će preživjeti.

Podchapko, za koju se smatra da je trudna s trećim djetetom, policiji je rekla kako nije znala da djeca mogu umrijeti. Ona je sada u pritvoru, a prijeti joj do osam godina zatvora zbog zanemarivanja djece.

Djeca pokušala pobjeći, policija nije dolazila

Prestrašena i zbunjena djeca pokušala su pobjeći iz zaključanog stana. Vukli su ulazna vrata, ali bez uspjeha. Susjedi su čuli kako djeca plaču ujutro i navečer. Neki kažu da su pozvali i policiju, ali oni nisu došli.

Nesretna djeca tako nisu dobila nikakvu pomoć, a vjerojatno su pronađena tek kad im se majka napokon odlučila vratiti u stan, nakon čega je došla i policija.

Društvene mreže ove majke prepune su fotografija njezine djece prije incidenta, kao i poruka ljubavi za njih.

Ukrajinski pravobranitelj za djecu Nikolay Kuleba rekao je da je majka preuzela djecu iz vrtića, ali socijalne službe su zakazale u rješavanju problema koji su uslijedili.

Još se čeka odluka o sudbini djevojčice

Čini se da majka nije imala financijskih problema. Naime, u posljednje se vrijeme hvalila novim iPhoneom 6. Djecu je rodila u prijašnjem braku, a otkako je prohodala s novim dečkom, trudna je i s njim. Budućnost njezine kćeri Anne sada će odrediti socijalni radnici.

‘Možda će djevojčica biti poslana u sirotište ili dana na usvajanje, a ako se njezin otac može brinuti za nju, možda će otići k njemu', rekao je neimenovani izvor.

Na društvenim mrežama šire se komentari ljudi koji osuđuju njezin postupak, nazivajući ga ‘sadističkim, zlim i animalnim', prenosi Daily Mail.

net.hr