`Ostavio me nakon što sam otplatila njegov kredit`

razvod - svađa

Dvadesetdevetogodišnja lektorica bila je u vezi dvije godine, a prije nekoliko mjeseci bilo je govora i o vjenčanju. No, nešto je krenulo po zlu.

Prošle godine njen je zaručnik želio kupiti automobil, no nije bio u mogućnosti dobiti kredit. Stoga je njegova djevojka zatražila i dobila kredit za kupnju vozila. Prije tjedan dana je platila zadnju ratu kredita i pritom je nazvala zaručnika da mu kaže kako je kredit zatvoren.

"Nažalost, tada mi je priznao da je zaljubljen u svoju bivšu djevojku i prekinuo našu vezu. Užasno se osjećam, u depresiji sam. Ostavio me muškarac kojeg neizmjerno volim. I moja majka je tužna i plače. Ne mogu je više gledati takvu, "ispričala je svoju priču 29 - godišnja djevojka za portal TOI, tražeći savjet stručnjaka za veze.

Ono što bismo trebali znati jest da kada ulažemo nešto u našu vezu moramo imati na umu da nije nužno da će i druga strana ulagati isto. Stoga je bitno postaviti granice na početku odnosa, pojasnila je psihologica Rachana Awatramani.

"Znam da je jako teško nositi se s prekidom veze u koju ste ulagali zadnje dvije godine i razočaranjem postupcima svog bivšeg partnera. Osjećate se i iskorišteno jer je prekinuo vezu s vama nakon što ste otplatili kredit za njegov automobil. Partneri jedni drugima u vezi kupuju poklone i ulažu određena sredstva i sve se temelji na međusobnom povjerenju u tu osobu zbog koje to radite", pojasnila je Awatramani.

Nitko ne može kontrolirati tuđe osjećaje, no ono što svi možemo jest naći način da se izdignemo iz bolne i razočaravajuće situacije i iz nje nešto naučimo.