Ostala je bez goriva u ponoć i usred ceste, a onda se pojavio on...

beskućnik, cesta
...donacija za beskućnika nakon što joj je sa zadnjih 20 dolara koje je imao kupio gorivo, jer je ona zapela usred autoceste nakon što je ostala bez njega. Bez goriva je ostala na cesti prema Philadelphiji, a 34-godišnji beskućnik Johnny Bobbitt Jr. shvatio je što se događa, prošetao je preko nekoliko obližnjih ulica do prve benzinske postaje i vratio se s kanisterom benzina.

- Srce mi je počelo udarati kad se automobil zaustavio. Nisam znala što da radim, bila je skoro ponoć - ispričala je za Philadelphia Inquirer. Nazvala je svog dečka koji je rekao da odmah kreće prema njoj. No, pojavio se beskućnik Bobbitt s kanisterom. Bilo je strah jer je došao 'niotkuda' i bio je mrak, no shvatila je da joj zaista samo želi pomoći da nastavi put. Nazvala je dečka i rekla mu što se upravo dogodilo, a on joj je savjetovao da se za svaki slučaj ipak zaključa u automobilu i čeka ga.

Kako Kate u tom trenutku nije imala gotovine kod sebe da vrati novac za gorivo, tijekom idućih dana se nekoliko puta vraćala istim putem ne bi li ga srela i dala mu novac, nešto hrane i odjeće. Potom se odlučila otvoriti online kampanju na GoFundMe ne bi li mu možda prikupila i više od toga. Cilj joj je bio skupiti 10 tisuća dolara, kako bi imao dovoljno da iznajmljuje mjesto gdje bi živio, i da si može priuštiti novu odjeću i hranu.
Beskućnik je nekad bio "običan" čovjek sa snom da radi noćne smjene u Hitnoj

Odaziv je, nakon što je ispričala kako joj je pomogao čovjek koji nema ni krov nad glavom, bio daleko više nego što je mogla očekivati.Prikupila je, naime, više od 110 tisuća dolara, no skrenula je i pozornost na Bobbitta, za kojeg se ispostavilo da je nekoć bio veteran, imao je san o tome da radi u medicini i da pomaže drugima. No, zapao je u velike financijske probleme, drogirao se i više puta prekršio zakon. Sve ga je to ostavilo na cesti.

Nakon što su tamošnji građani čuli za njega, javilo se bezbroj njegovih bivših kolega iz Hitne službe i prijatelja koji su rekli da su znali da je "nestao" već 18 mjeseci, no da ga pamte kao čovjeka s jako dobrim srcem koji nikome ne bi naudio. Štoviše, sve o čemu je pričao je da želi raditi noćne smjene u bolnicama kako bi bio među prvim osobama koje pomažu unesrećenima.

Dobio je drugu priliku za sretan život, i obećao da će je iskoristiti i učiniti sve da i on pomogne drugima koji su se našli u sličnoj situaciji.

Jutarnji list