Ornela Vištica: Za udaju spremna

Ornela Vištica, Mostar, Ornela Vištica, Ornela Vištica, Ornela Vištica, udvarači, Ornela Vištica, Ornela Vištica, ljepota, Ornela Vištica, manijak, tv serija, Ornela Vištica, Baklje Ivanjske, Ornela Vištica, priča, glumica, Mostar, Ornela Vištica, Facebook, Ornela Vštica, Mostar, Ornela Vištica, Mostar, avenija, Ornela Vštica, glumica, Ornela Vištica, ljubav, pjesma, Ornela Vštica, pismo, odgovor, Ornela Vštica, ljepotica, Ornela Vištica, glumica, Ornela Vštica, hercegovka, Ornela Vištica, Josipa Milas , Ornela Vštica, mostarka, Ornela Vštica, Ornela Vištica
Ako njezina kolegica Doris Pinčić jede jabuku, i ona će tražiti komadić. Uzet će rado i kockicu čokolade od Stefana Kapičića, a prva je bila uz Sanju Vejnović kad je za kraj sezone na set donijela još vruću pitu od jabuka.

- Ekipa na setu često se zafrkava: „Nahranite Ornelu kako ne bi bila nervozna!" Što i nije daleko od istine. Gurmanica sam i ne mogu se gladna koncentrirati na posao. Jednom sam se prilikom, zbog dvadesetak scena koje je trebalo toga dana odraditi, opskrbila teglom džema, cijelim margarinom i kruhom. Kad sam došla na set, Ivan Herceg mi je u šali rekao da sam trebala ponijeti cijeli frižider. A komentar Mladena Vulića, moj bivšeg ljubavnika u serijalu, bio je: "Je li kraljica dobila svoju hranu? Možemo li nastaviti sa snimanjem?" - smije se Ornela Vištica i dodaje da je katkad dekoncentriraju i pršuti iz krčme na setu "Larinog izbora" - iako su plastični.

Gensko naslijeđe oslobodilo ju je brige oko suvišnih kilograma, pa može udovoljavati svojim gurmanskim željama. Kaže da je najbolji kulen kušala kod svoje obitelji u Slavoniji. Ako se nađe u Dubrovniku i okolici, obavezno ode na rižoto od sipe i hobotnice u tavernu Galija u Cavtatu, koju vodi obitelj njezine kolegice Nike Burđelez, dok je u zagrebačkom restoranu Okrugljak oduševljavaju teleći medaljoni s vrganjima i semifredo s bobičastim voćem. Pamti i sarajevske restorane Kod Kibeta i Četiri sobe gospođe Safije, koje je posjetila tijekom ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, gdje je uživala u raznim pitama te kus-kusu s tunjevinom. Kako je rođena u Mostaru, odakle je prije četiri godine došla u Zagreb na studij glume, dragi su joj i specijaliteti rodnog kraja: raštika s palentom, krumpiruša, sarma...

- Volim isprobavati nove okuse, a jela su počesto vrlo dobar način upoznavanja nečije kulture i tradicije. Naravno da se dobro osjećam kad večeram u nekom ekskluzivnom restoranu i kad, kao primjerice lani u Londonu, gdje sam bila na dodjeli Jameson Empire Awards, sjedim u hotelu Grosvenor House do legendarnog Dannyja DeVita i jedem najbolju čokoladnu tortu na svijetu. Ali lijepo je znati tko si i odakle si, na što me svaki put podsjete jela mame Anđelke, koja ima popriličnu zbirku kuharica, a nerijetko uzima i recepte iz Glorije.

Iako su joj samo 23 godine, Ornela Vištica slobodno bi se već sad, kako stari kažu, mogla udati. Jer malo je njezinih vršnjakinja koje toliko dobro kuhaju. I vole kuhati, piše gloria.com.

- Bez lažne skromnosti mogu reći da nema jela koje ne bih znala pripremiti. Doduše, još ne uspijevam dobro zamijesiti i razvaljati tijesto za pitu, unatoč maminim telefonskim instrukcijama, ali ne gubim nadu.