Ona je kraljica Zrća!

zrće, kraljica
U svom elementu, ona ne vidi ništa osim zabave i uživa u pažnji koju dobiva ne samo od frajera pored sebe, nego i ostale muške ekipe. Naravno, čim je objektiv u blizini, pažnja se usmjerava na fotografa. Ona je kraljica. Barem na Zrću to može biti.

 Prošla su vremena kad je postojala jedna jedina kraljica Novalje, a zvala se Sandra Dabo. Zamijenile su je mnogo mlađe, zgodnije, pijanije i prije svega ispadima sklonije djevojke. Ljubazne djevojke koje će za dobru sliku skinuti badić i ponosno prezentirati svoje adute. Kako gornje tako i donje. Naša glavna turistička atrakcija za luda partijanja iz godine u godinu privlači isti tip ljudi. One koji su došli zabavljati se od jutra do sutra u bazenima punim spolnih bolesti. I one koji su došli dobro se zabavljati promatrajući ih. Moram priznati da se ja ubrajam u ovu drugu kategoriju koja puna zanimanja promatra ovaj turistički fenomen.

Slobodno me nazovite "konzervom" jer koliko god se trudila, ne shvaćam kako se toliko možeš odvaliti na godišnjem odmoru. Ne hodam ni ja ljeti zakopčana do grla. Također obožavam oskudne kupaće kostime, vruće hlačice i plesanje do zore. Dragi su mi kokteli, poput svake žene uživam u pažnji muškaraca, a slobodno gledam i na ljetne avanture. No, usporedno s Kraljicom Zrća, moje ljetne zabave se čine poput igrarija za maloljetnike.

Tri ključa uspjeha - pijana strankinja željna pažnje
Mnogi će reći da su žene koje rado pokazuju svoje tijelo pozirajući u dvosmislenim pozama (čitaj raširenih nogu simulirajući seks) u većini slučajeva strankinje. Došle su iz zapadnoeuropskih zemalja samo s jednom željom - dobro se zabaviti. Volim i ja svoje godišnje odmore provoditi izvan svoje države. No, nekako sve moje zabave po britanskim, portugalskim i makedonskim klubovima nisu nikad završavale u polugolim stanjima. Pažnja cijelog kluba nikad mi nije bila potrebna. Polugolu me može vidjeti tek odabrani primjerak. Ako i do toga dođe.

Mnogi će reći da su one žene koje dopuštaju da im se pištoljem na vodu gađaju tangice, iskompleksirane osobe koje ne znaju drukčije privući tuđu pažnju. No, zašto su redom to uistinu zgodni primjerci ženskog spola koji će i bez toga steći tako željnu pozornost?

Veliku ulogu u cjelokupnoj zabavi igraju upravo popularni kokteli uz koje se veoma brzo dođe do pijanog stanja. I onda se skakanje u zarazni bazen i hvatanje sa svim što kroči na dvije noge čini kao izvrsna ideja. Radila sam i ja štošta toga pod utjecajem alkohola. Plesala na postolju go-go plesačica, penjala se do DJ-a bježeći (ne)vješto od zaštitara, tražila osvježenje u hladnom moru i naslikavala se sa svojim društvom. No, naše zabave su uvijek privatnog karaktera, bez želje da to vide i ovjekovječe službeni fotografi. Naše dogodovštine rado se prepričavaju i nakon ljetovanja. Nikad se ne kajem niti sramim zbog nečega što sam iz zabave napravila.

Možda je moja pretpostavka od samog početka kriva. Nije razlog posjet tuđoj zemlji, kompleksi niti pijano stanje. Kraljica Zrća jednostavno na zabavu gleda posve drukčije. Ona pozira u svakojakim pozama jer to voli raditi. Vjerojatno na Facebooku ima album s istim slikama za sve svoje frendove. I sigurno se ne srami svog "razularenog" ponašanja. No, to je vjerojatno razlika između plemstva i običnog puka. Ja kao obična pučanka mogu samo gledati u Kraljicu i pri tome se dobro zabavljati.

Mija Dropuljić

budi.in