Oliverova supruga reagirala na lažnu vijest o smrti svog muža

oliver dragojević

U ranim subotnjim večernjim satima, na Splitskom dnevniku, koji je inače dio RTL-ove digitalne mreže, objavljena je vijest da je legendarni pjevač Oliver Dragojević preminuo. To je zažarilo društvene mreže i šokiralo obitelj i bližnje pjevača koji boluje od raka i trenutno se liječi na odjelu Onkologije u splitskoj bolnici na Firulama, piše jutranji list.

Lažna vijest brzo se proširila

Vijest o navodnoj smrti Dragojevića Splitski dnevnik je prvo uklonio, zatim ponovno objavio, no ne više kao glavnu vijest na naslovnici. No, ubrzo je potpuno maknuta s portala. Lažna informacija brzinom munje se proširila društvenim mrežama pa je obitelj Olivera Dragojevića proživljavala vrlo teške trenutke.

Novinarka Jelena Šarić, koja je objavila vijest pozvavši se na "neslužbene informacije s Onkologije", našla se na meti Oliverove supruge i kćeri Zdenka Runjića, Ivane Runjić. Obitelj Runjić i Dragojević već su više desetljeća vrlo bliske, zahvaljujući glazbenoj suradnji Olivera i Zdenka.

"Jednom sam obećala da ću ovakve ljude uvijek prozivati. Ovo je odgovorna urednica portala za kojega do sada nitko nije čuo, a koji je objavio ‘vijest dana'. Neka se zna da ovakve ‘vijesti' imaju lice.

Ovo nije prvi put da zbog nekih stvari prozivam novinare. S obzirom na to što sam prošla s ocem... Već sam jednom prilikom na Facebooku pisala na tu temu i sada sam jednostavno željela reći da takve vijesti imaju lice. Iza takvih gluposti stoje ljudi. Konkretna osoba je to pisala i konkretna osoba je to objavila. I moraš biti odgovoran, ako si glavni urednik, moraš biti odgovoran za ono što objavljuješ', napisala je Ivana Runjić objavivši uz status na svojem Facebooku i prikaz profila novinarke koja je bila potpisana kao autorica teksta o Oliverovoj smrti ", prenosi Slobodna Dalmacija.
Reagirala i supruga pjevača

Ubrzo se javila i Oliverova supruga Vesna.

"Ako je netko povjerljiv izvor informacija, onda sam to ja. Oliver je dobro i nije životno ugrožen. Hvala im na nezaboravnoj večeri koju su nam pripremili, nama i medicinskom osoblju, i šoku koji su doživjeli naši prijatelji i moja familija u Dubrovniku. Ivana, hvala ti. Volim vidjeti lica jadnika bez imalo empatije', napisala je Vesna Dragojević na Ivaninu objavu.

Runjić je poslije objavu obrisala, no kaže kako često briše postove nakon što više nema potrebe da oni i dalje stoje na njezinu profilu.

‘Što se tiče uklanjanja posta s Facebooka, nema tu ničeg osobitog. Prošlo je, nema potrebe da stoji javno... Postavljam postove i onda ih brišem. To mi je inače praksa, tako da i u ovom slučaju nema ničeg posebnog", zaključila je Runjić.