Odgovori na 5 najčešćih pitanja o seksu

Muškarci

Kako odgoditi orgazam?

Prerana ejakulacija je najčešći problem kod muškaraca. Ako se desi da prerano obave stvar, oni se osjećaju kao loši ljubavnici, a partnerice ih mogu doživljavati kao sebične. Veliki dio problema jest kako ljudi gledaju na preranu ejakulaciju. Dok je kod žena ona poželjna, muškarci se osuđuju. Puno pomaže ako se skine teret sa muškog spola kada se radi o ovom problemu, ako oni osjećaju da nisu pod pritiskom svaki put - vjerojatno će im biti lakše produžiti odnos.

Žene

Zašto za vrijeme odnosa ne doživljavate orgazam?

Ženski orgazam izaziva više polemike od bilo koje druge teme kada je seks u pitanju. Od lažiranja istog pa do doživljavanja višestrukoga, i sve ostalo - dobiva punu pozornost, kada uzmemo u obzir da traje "cijelih" 5 sekundi. Njime se često određuje uspješnost seksualnog odnosa. Možda upravo zbog toga mnoge žene imaju problem doživjeti ga u nekom trenutku u životu. Dok većina pripadnica ljepšeg spola lako dođe do vrhunca kroz masturbaciju, one ne mogu doživjeti isto kada vode ljubav s partnerom ili ga nikad ne doživljavaju uslijed nekih zdrastvenih ili drugih problema.

Za neke žene kontakt i intimnost koju seks sa sobom nosi mnogo su važniji od samog orgazma. Za druge, seks se nije ni desio ako nisu doživjele vrhunac. Činjenica je da je orgazam kod žene uzrokovan mnogim stvarima: psihičkim zdravljem, odnosom u vezi, kakav vam je dan i još mnogočime. Ženski orgazam je vrijedna stvar i treba ga poštovati, ali isto tako cijenite i druge stvari koje seks nudi ... jer nije sve u orgazmu.

Kako seks učiniti manje bolnim?

Prema jednom istraživanju 1 od 3 žene imaju bolne seksualne odnose. Dok neke od njih pate od Vulvodinije, kronične boli vagine, većina žena sa bolom se suočava zbog svakodnevnih problema poput suhoće rodnice ili im smetaju određene poze. Na svu sreću, lubrikanti pomažu u većini slučajeva. Još jedan način za smanjenje boli je produžetak predigre.

Parovi

Je li moguće varati bez seksualnog odnosa?

Naravno da jeste. Emotivno nevjerestvo je nova prijetnja veze. Ono obično počinje prijateljstvom s kolegama ili naizgled bezopasnim internet prijateljstvima koja polako prerastaju u nešto više. Kada se prijeđe ta granica prijateljstva, dublja intima sa nekim prijeti ugroziti i sretnu i ispunjenu vezu.

Najbolja obrana od ovakve situacije je da što više naučite o tome i vezu obranite najbolje.

Kako spriječiti rutinski seks?

Više od 52 posto parova zapada u seksualnu rutinu i nisu zadovoljni seksualnim životom, izvještava najnovije istraživanje. Kada ste u dugoj vezi lako je dospjeti u ovakvu situaciju i stvari vam jednostavno dosade. Pokušajte najmanje jednom tjedno imati seksualne odnose, ali se nemojte koncentrirati samo na kvantitet već i na kvalitetu odnosa.

Postoje različite vrste seksa: nježan, koji produbljuje emotivni odnos i naravno seks radi seksa - koji čini da se osjećamo dobro i da se oslobodimo stresa. Postoji i seks koji je odraz fantazije i on dokazuje da je um najveći seksualni organ, a imamo i seks koji uključuje sva osjetila: vod, zvuk, miris, dodir i okus. Zato isprobajte sve vrste i oslobodite se rutine.

Izvor: broj1.hr