Objava ljubavi Hrvatice i Bošnjaka ganula regiju

ljubav
U jednom dvorištu podijeljenom na dva svijeta. U jednom dvorištu, koje oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uvjerili da su oni prekoputa drukčiji, zlobniji, ništaviji. I mi kao mali smo im možda i vjerovali. Ali što znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jamči zaštitu, što znači, pored ljubavi?! Ljubavi koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos. Ljubavi koja u onom drugom vidi čovjeka. Čovjeka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, s tisuću i jednom vrlinom i manom. Čovjeka kojeg je onaj Najveći satkao od najljepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali", objavila je na svom Facebook profilu Novobiljanka, Hrvatica Elisabeth Ella Hrgić Dagoja, nakon što je sklopila brak s Travničaninom, Bošnjakom Inasom Dagojom, piše Večernji list BiH.

Objavu, koja je za kratko vrijeme podijeljena gotovo tisuću puta i prikupila nekoliko tisuća lajkova i stotine pozitivnih komentara, prati dirljiva fotografija novopečenih mladenaca u vjenčanici i svečanom odijelu s dviju strana ograde koja je dijelila njihove srednje škole. Ella je pohađala Katolički školski centar "Petar Barbarić" prema hrvatskom planu i programu, Inas Mješovitu srednju školu "Travnik" prema bosanskom. Njezina objava o ljubavi bez granica munjevito se proširila domaćim i regionalnim portalima.

"Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svjetove, imamo i učimo djecu pravim i istinskim ljudskim vrijednostima. Danas sam zahvalna na svemu. Na dvjema školama. Na ogradi. Na preprekama i barijerama. Jer spoznati ljubav, ljubiti i biti ljubljen znači gasiti mržnju u sebi, opraštati, graditi mostove koje u čovjeku vide čovjeka. Nas dvoje, djeca, s ove i one strane, naše i njihove ograde, želimo vam da pored sebe imate nekoga tko će u vama probuditi ljubav i od vas učiniti najsretniju i najljubljeniju osobu na svijetu. Onako kako smo to nas dvoje učinili za sebe. Radujte se svakom danu i učite djecu da su sva ista, da nije važno jesmo li crni ili bijeli, krstimo li se ili klanjamo. Učite djecu da budu dobri ljudi, koji onim velikim neće vjerovati da je ograda zaštita te da i s one druge strane rastu dobra, talentirana, duhovita i djeca puna ljubavi. Neka vam smisao života bude ljubav. Ella i Inas", stoji na kraju dirljive objave.

vecernji.ba