Novi slučaj elitne prostitucije: Uhićen Zagrepčanin osumnjičen da je podvodio maloljetnicu, zaradio više od 60.000 kuna

Zajedničkom akcijom pet policijskih uprava, MUP-a i specijalnog policijskog odjela za organizirani kriminal (PNUSKOK) otkrtiveno je da je Zagrepčanin, radi nezakonite zarade, od ožujka do srpnja ove godine, na više internetskih stranica oglašavao 'escort usluge' te putem svog mobitela stupao u kontakt s korisnicima i s njima dogovarao cijene i mjesto pružanja usluga.

Nakon što bi ugovorio termin i uvjete, Zagrepčanin je prostituciju omogućavao na području marina, jahti, hotela i apartmana na priobalnom području, od Rijeke do Makarske, te na području Zagreba.

Žene koje je podvodio, u dobi od 17 do 33 godine, bile su sa zadarskog, sisačkog, zagrebačkog i osječkog područja, a njihove je usluge 'klijentima' naplaćivao između 300 i 2000 eura. Sve ovisno o trajanju usluge i zahtjevu klijenata, kazao je Kostanić.

Na taj je način protuzakonito 'zaradio' oko sto tisuća kuna, a samo je manji dio zarade u obliku plaće za pružene usluge davao djevojkama. Njemu je na koncu navodno ostalo 61 tisuća kuna.

Zagrepčanin je jučer uz kaznenu prijavu, doveden u pritvorsku policijsku jedinicu Policijske uprave šibensko-kninske, no istraga time nije završena.

Prema riječima načelnika Kostanića, istraga će se nastaviti s ciljem mogućeg utvrđivanja i drugih kaznenih djela ove vrste, a koja nisu obuhvaćena dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem.

Uz načelnika šibenske policije konferenciji za medije u Šibeniku nazočili su i Dean Dreter iz PNUSKOK-a, Boris Novak iz tog odjela u Policijskoj upravi zagrebačkoj, načelnik šibenskog Odjela kriminalističke policije Zdravko Sedlar i voditelj šibenskog Odsjeka organiziranog kriminaliteta Mirko Begura.

Izvor: jutarnji list